Міськрада виклала 2,4 мільйона, щоб допомогти з лічильниками

21 Грудня 2015, 17:52
1975

У співфінансуванні лучан та міської ради встановлено 60 приладів обліку теплової енергії в житлових будинках.

Подібна співпраця мерії та співвласників житла пов’язана із подорожчанням теплової енергії – відтак спільно шукають шляхи економії її споживання і зменшення вартості оплати, повідомили у відділі інформроботи міськради.

Міський голова Микола Романюк неоднаразово наголошував, що міська влада готова допомагати у встановленні теплових лічильників, адже це досить таки дороговартісна процедура. Відповідно до програми капітального ремонту житлового фонду з міського бюджету проплачується 60 % витрат на встановлення теплового лічильника, а 40 % суми повинні зібрати мешканці багатоквартирного будинку.

Як розповів директор департаменту житлово-комунального господарства Іван Кубіцький, у співфінансуванні лучан та міської ради було встановлено 60 приладів обліку теплової енергії. Вартість робіт у кожному багатоквартирному будинку залежить від технічних умов і особливостей системи. З міського бюджету на ці цілі було спрямовано 2,4 мільйони гривень. Частка співфінансування громадян становила орієнтовно 1,2 мільйона гривень.

Крім того, Іван Кубіцький зазначив, що лучани активно цікавляться можливістю встановлення теплових лічильників. За його словами, уже є п'ять проектів на встановлення приладів обліку теплової енергії. Він наголосив, що роботи із монтажу відповідного опалення можна буде розпочати після завершення опалювального сезону, а тому люди мають час на виготовлення відповідної документації.

За детальною інформацією щодо встановлення приладів обліку тепла звертайтеся у департамент житлово-комунального господарства.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром