У луцькому онкодиспансері з'явився новий медичний апарат

19 Вересня 2017, 16:27
5253

Волинський обласний онкодиспансер поповнився гастрофіброскопом – апаратом для діагностики та лікування захворювань стравоходу, шлунка та дванадцятипалої кишки.

У вівторок, 19 вересня, Благодійний фонд «Стопрак» передав онкологічному диспансеру гастрофіброскоп, який купили за кошти благодійної допомоги пацієнтів закладу. Гроші залучали через електронний термінал.

Головний лікар Людмила Бубенова розповіла, що їхній заклад надає спеціалізовану медичну допомогу хворим з передпухлинними і пухлинними захворюваннями шлунка.



У диспансері є ендоскопічний кабінет, який погано оснащений апаратурою. Ті апарати, які є, не дають відповідних результатів у проведенні досліджень.

«Ми звернулися до благодійного фонду з проханням, допомогти нам придбати гастрофіброскоп, адже ми проводимо не тільки візуалізацію слизової шлунка, а й отримуємо точний діагноз та підтверджуємо його, а також вирішуємо питання про подальше лікування. Думаю, з допомогою такого апарата, у нас буде можливість якісно обстежувати хворих», – розповіла головний лікар.


У заклад придбали гастрофіброскоп OLYMPUS GIF модель E3. Вартує він 414 781 гривень. Суму за медичний апарат погасять за два місяці.

Співзасновник БФ «СТОПРАК» Сергій Адамчук зазначив, що цей гастрофіброскоп – перший апарат, який купили без будь-яких комісій.

Один із лікарів зауважив, що придбання такого апарату є справжнім святом для медичного закладу. 





 

Анна МАНЮХІНА
 

Коментарі
27 Липня 2018, 01:39
Більше інформації на офіційному сайті Волинського обласного онкологічного диспансеру - http://vood.com.ua/
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром