Єврейські пристрасті показали у Луцьку київські театрали

18 Вересня 2017, 13:42
2477

Справжнім єврейським гумором частували лучан театрали з Києва. Заключна вистава фестивалю «Мандрівний вішак» відбулася у неділю, 17 вересня.

Виставу «Хелемські мудреці» показував колектив Києво-Могилянського театрального центру «Пасіка». На сцені Волинського коледжу національного університету харчових технологій розігралася ціла сімейна історія, на фоні якої актори визначали, хто мудрий, а хто – дурень, що є справжнім багатством, та яка реальна цінність речей, що нас оточують. 

Кагал єврейських мудреців має вирішити долю місцевого дурня Хойзека. Що робити, аби місто Хелем, що славиться своєю мудрістю, не стало обителлю дурнів? Наймудріші мудреці вирішують розлучити хлопця, аби той не народжував дурних дітей, і аби «Хелем залишився Хелемом, яким і був». Та раптом з’ясовується, що хлопець не одружений, і аби його розлучити, мудреці вирішують спочатку одружити хлопця.

Але що робити, коли в дружини собі хлопець вибрав доньку самого ребе Гамлієла? І що, коли донька також не проти стати дружиною місцевого «дурня»?

Хойзека ловлять, і хочуть проти його волі одружити зі вдовою. Однак хлопець тікає з-під варти, і починаються пошуки. Мудреці пропонують оголосити розшук. Але як впізнати дурня?

«У нього що, на чолі написано, що він дурний? – цікавиться ребе, – Це в нашому місті він один. А в світі багато міст, і багато дурнів».

Справжні пристрасті вирували на сцені театру. Мудреці мудрували, їх посіпаки рахували гроші, а Хойзек тим часом шукав своє щастя, і завдяки власній кмітливості та дотепності зумів його знайти.


1


































 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром