Військовослужбовцю, який жив у Луцьку, цього року виповнилося 30 років

14 Липня 2021, 14:27
Військовослужбовцю з Кульчина цього року виповнилося 30 років 994
Військовослужбовцю з Кульчина цього року виповнилося 30 років

Цього дня військовослужбовцю Володимиру Зарадюку, який родом із села Кульчин Луцького району (колишнього Ківерцівського), виповнилося б 30 років. Чоловік загинув під час захисту суверенітету нашої держави у зоні АТО (ООС).

Народився Володимир Зарадюк 14 липня 1991 року в селі Кульчин Ківерцівського району. Змалку був працелюбний, зі слів родичів, вже з 10 років сам орав город мотоблоком і садив картоплю. Після 9 класу пішов працювати на завод у Луцьку, паралельно навчався у вечірній школі. Відслужив строкову службу в 72 механізованій бригаді у Білій Церкві. Після служби в армії працював на заробітках на будівництві, проживав у Луцьку.

З початком російської збройної агресії призваний до збройних сил за частковою мобілізацією в першій хвилі.

Солдат, кулеметник 3 механізованого батальйону 51 окремої механізованої бригади міста Володимир-Волинський.

Разом із підрозділом у травні 2014 року ніс службу на блокпосту № 10 поблизу селища Ольгинка Волноваського району. Уранці між 4 та 6 годинами 22 травня 2014 року блокпост атакували проросійські сепаратисти «ДНР», які під'їхали на інкасаторських машинах, та почали несподіваний масований обстріл із вогнепальної зброї, у тому числі з кулеметів, мінометів, РПГ, ПЗРК. В результаті обстрілу здетонував боєкомплект в одній з бойових машин, що призвело до збільшення людських втрат внаслідок вибуху. У цьому бою загинули 16 бійців 51 бригади.

27 травня з Володимиром та трьома бойовими товаришами, які загинули разом із ним, прощались у Луцьку. Володимира поховали на кладовищі рідного села Кульчин.

Удома у загиблого воїна залишились лише батьки, у яких він був єдиним сином. Мати Володимира передчасно померла через два роки після смерті сина. 4 червня 2015 року Указом Президента України, за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Володимир Зарадюк нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни» посмертно.

Читайте також: В Україні проведуть ярмарок вакансій для ветеранів та ветеранок

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром