Святий Миколай виявив найсильніших шахістів міста

21 Грудня 2015, 09:50
2225 Джерело: lutskrada.gov.ua

Півсотні юних шахістів-початківців міста в шахово-шашковому клубі «Біла тура» змагалися на відкритому чемпіонаті Луцька з шахів до Дня Святого Миколая.

Змагання проводилися у трьох групах – до 8 років і старші, і мали на меті популяризувати цю інтелектуальну гру серед дітей та визначити найсильніших, повідомляє відділ інформаційної роботи міськради.

Яким було здивування присутніх, коли перед початком змагань до юних шахістів завітав і сам винуватець свята – покровитель малечі Святий Миколай, який привітав усіх з святом, а юним учасникам вручив солодкі подарунки.

Також до вітань долучилися і організатори змагань – голова комітету з фізичної культури та спорту Юрій Волинець, голова громадської організації Олександр Тарасюк і головний суддя змагань Ольга Проскуровська.

А по тому розпочалися запеклі шахові баталії, які тривали протягом двох днів. Змагання проводилися за швейцарською системою у сім турів. Переможці визначалися окремо у трьох групах серед дівчаток та хлопчиків за кількістю набраних очок.

У групі «А» з нормою 3-го розряду перемогли Гоар Авагян і Ярослав Хороших. Друге місце у Артема Янощука, а третє – у Романа Драницького.

У групі «В» з нормою 4-го розряду найкращий результат у Юліани Бойко і Богдана Чубая. Друге місце посіли – Анна Аноколова і Назар Мельник. Треті місця посіли – Софія Метлицька і Марк Хільчук.

А в групі «С», куди увійшли й шахісти до 8 років, перше місце у Олександри Ткачук і Дмитра Панчука. Другими стали – Катерина Асахова і Богдан Омелюх. Третє місце в Катерини Ванцевич і Єгора Сейц.

«Для дебютантів змагань це гарний результат, – кажуть організатори. – Підсумовуючи, можна сказати, що шахова майстерність школярів зростає, конкуренція загострюється і спрогнозувати хто стане в наступному турнірі переможцем неможливо».

Переможці та призери нагороджені дипломами та медалями від організаторів, а учасники, яким поталанило менше – дипломи про участь у змаганнях.








Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром