За каву з «неадекватами» збудували майданчик для дітей з ДЦП у Підгайцівській громаді

12 Липня 2021, 13:31
За каву з «неадекватами» збудували майданчик для дітей з ДЦП 1020
За каву з «неадекватами» збудували майданчик для дітей з ДЦП

Активісти фейсбук-спільноти «Луцьк неадекватний» зібрали близько 50 тисяч гривень для допомоги Центру іпотерапії, що у селі Вишнів Підгайцівської громади. Частину коштів отримали завдяки аукціону «Кава з неадекватом», де лотами були зустрічі із учасниками цієї спільноти.

Зароблені гроші пішли на спорудження ігрового майданчика на території Центру іпотерапії. 11 липня з нагоди його відкриття для дітей влаштували свято з аніматорами, розвагами та майстер-класами.

Спільноту «Луцьк неадекватний» чотири роки тому організував лучанин Ігор Шевчук. Група задумувалась як звичайний інтернет-майданчик для відпочинку і розваг, проте з часом учасники почали спільно займатись благодійністю.

Активісти спільноти “Луцьк неадекватний”
Активісти спільноти “Луцьк неадекватний”

«Захворів один із учасників групи і для лікування потрібна була велика сума. На той час нас було більше 4 тисяч, і майже всі ці люди знають одне одного в реальному житті. Тому на оголошення про допомогу відгукнулися легко і буквально за добу «Луцьк неадекватний» зібрав 12 тисяч гривень! Тоді ми зрозуміли, що можемо не тільки разом весело спілкуватися, а й робити гарні справи. Так з’явилася ідея допомагати Центру іпотерапії в селі Вишнів», – розповів Ігор Шевчук.

До своєї ініціативи учасники «Луцька неадекватного» залучили депутатів місцевої Підгайцівської громади В’ячеслава Разумовського, Миколу Господарика і Віктора Барчука.

Підгайцівські депутати Микола Господарик і В’ячеслав Разумовський приєдналися до ініціативи спільноти «Луцьк неадекватний»
Підгайцівські депутати Микола Господарик і В’ячеслав Разумовський приєдналися до ініціативи спільноти «Луцьк неадекватний»

«Центр іпотерапії у Вишневі кілька років тому облаштували своїми силами батьки особливих дітей з проблемами опорно-рухового апарату, ДЦП. Зараз це дуже потужна організація, яка надає допомогу десяткам дітей. Весною під час Дня депутата ми відвідували цей Центр іпотерапії і обговорювали, як можна їх підтримати. Як варіант, думали про те, щоб працівникам Центру виплачувати зарплату із бюджету. Якщо на території нашої громади є такий важливий заклад, то ми не можемо залишатися в стороні», – коментує В’ячеслав Разумовський.

За час співпраці з Центром іпотерапії, учасники «Луцька неадекватного» долучилися до благоустрою території, облаштували клумби, а після благодійного аукціону «Кава з неадекватом» – встановили дитячий майданчик та придбали меблі в переодягальню.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром