Картина тижня: 14-20 грудня – любителі наркотиків, нові патрульні та свято Миколая

20 Грудня 2015, 18:30
2277

Про найголовніші події міста, що сталися за останній тиждень, читайте у традиційній рубриці від Район.Луцьк.

Лучанка прожила ціле століття. У міській раді поздоровили із 100-літній ювілеєм Ганну Панасюк. Вітали заступник директора департаменту соціальної політики міської ради Олег Главацький та головний спеціаліст відділу обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці  Лариса Корпач. Ювілярці було урочисто вручено вітальний адрес від міського голови Миколи Романюка, а також квіти.

Переховував у кишені коноплю. Співробітники луцької поліції затримали молодика, в кишені якого знайшли кілька грамів канабісу – наркотичної суміші з коноплі. На одній із вулиць Луцька правоохоронці зупинили 22-річного місцевого жителя. Під час особистого огляду у кишені молодика було виявлено поліетиленовий пакет з двома грамами подрібненої рослинної речовини зеленого кольору, схожої на коноплю.

У Луцька новий прокурор. Стали відомі імена призначених керівників новостворених місцевих прокуратур – оновлену Луцьку місцеву прокуратуру очолив колишній співробітник прокуратури області й прокурор НововолинськаОлександр Шпота.

В студентів вкрали ноутбуки. Злодій проник у дві кімнати гуртожитку №6, відкривши двері власним ключем. Крадіжка трапилася у вівторок, 15 грудня, у період з 10:00 до 13:00. За словами однієї із потерпілих, дівчата зранку покинули кімнату зачиненою і пішли до університету. Приблизно через три години мешканки повернулися до кімнати, відчинили її своїм ключем і виявили, що зникли три ноутбуки.

Мер таки хоче ще одного заступника. Міський голова Микола Романюк змінив кандидата на посаду свого заступника Богдана Гончарука на директора школи № 1 Андрія Кицю. Міський голова Микола Романюк зазначив, що бачить кращу ефективність роботи все-таки із п’ятьма заступниками, тому просить розуміння у депутатів.

Підприємці не бажають податкових змін. Кілька десятків людей прийшли до стін облдержадміністрації, щоб не допустити ухвалення змін у податковому кодексі України. Подібні акції протесту уже проводили по всій Україні. 

Знайшли наркотики. За фактом незаконного зберігання наркотиків відкрили кримінальні провадження. У 27-річного жителя Луцька поліцейські вилучили один грам амфетаміну, а в 33-річного лучанина – коноплю у кишені.

Ікони від воїнів АТО. У рамках проекту «Арт-постріл» у місті презентували виставку ікон написаних на склі учасниками війни на сході. Проект реалізовувався з метою терапії для тих, хто хотів забути про жахи війни. До речі, всі представленні ікони можна придбати. 50% від їх вартості піде авторам робіт, а решта – на потреби проекту.

Присягнули на вірність народу. Нова луцька поліція присягнула на вірність українському народу – церемонія присяги відбулася у суботу на День святого Миколая, 19 грудня. На Театральному майданні ще до початку дійства у строю вишикувалися 165 поліцейських. Подивитися на присягу та привітати їх зібралося чимало городян і родичів правоохоронців. Матері, сестри, брати, не приховуючи хвилювання та гордості, чекали початку церемонії.

Хто з’їв найбільше дерунів. Вперше у Луцьку встановили рекорд з поїдання дерунів. Конкурс на найшвидше поїдання дерунів відбувся під час Свята дерунів 19 грудня у спорт-барі «10 дерунів». Спробувати свої сили та встановити рекорд зголосилося п’ятеро конкурсантів. За умовами змагань кожному учаснику потрібно було з’їсти 50 смачних дерунів за найкоротший час. До екстремального смакування картопляних млинців також традиційно додавалась сметана. Тож під запальну музику та дружні вболівання гостей закладу перемогу здобула єдина серед конкурсантів жінка – пані Вікторія. Учасниця з’їла 50 дерунів за 1 хвилину і 20 секунд, що й забезпечило їй перемогу. 

Запалили новорічні вогники. У Луцьку в День Святого Миколая засвітили новорічні ялинки та влаштували театралізоване дійство.

Подивитися, як засвітяться вогники новорічних красунь на майдані зібралося безліч лучан. Половина з них – діти. Присутні із задоволенням слухали пісень про святого Миколая та фотографувалися біля головних красунь вечора.

Героям відкрили меморіальні дошки. У місті на фасадах будинків, де раніше  жили загиблі бійці АТО встановили меморіальні дошки. Нещодавно, за дорученням міського голови Миколи Романюка, було встановлено меморіальні дошки загиблим учасникам АТО на приміщеннях навчальних закладів, де здобували освіту Герої. Сьогодні ж, меморіальні дошки були відкриті й на будинках, де мешкали наші Герої.

Акція для дітей-сиріт. Волонтери організували виставку-ярмарок робіт дітей з особливими потребами. На зібрані кошти обіцяють придбати подарунки для дітей-сиріт з Луцького будинку дитини. Охочі городяни могли долучитись до ініціативи і придбати солодощі, листівки та інші роботи маленьких вихованців Волинської обласної громадської організації «Даун-синдром».

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром