Маленькі принцеси та дорослі гості з ОТГ: як обирали кращу Фею Луцького замку

17 Вересня 2017, 09:06
5991

Красуні з усієї області змогли позмагатися за звання Феї Луцького замку.

Єдиний в Україні конкурс краси, переможниць якого нагороджують ковбасою, відбувся у Луцьку у суботу, 16 вересня.

Учасницями конкурсу стали дівчатка віком від 5 до 15 років.

Перший фестивальний день «Волинської княжни» розпочався урочистою ходою від Театрального майдану до Замку Любарта. До пункту призначення маленьких красунь вели лицарі в обладунках. При вході в замок зібралося багато людей. Дівчата-учасниці конкурсу краси зайшли на територію у супроводі юних бджолярів з Чернівців та Рівненщини. Попереду всіх ішов хлопчик, який ніс викувану спеціально для конкурсу корону Волинської княжни. Одягнути корону, однак, зможуть учасниці іншої вікової категорії, які змагатимуться за цей титул у неділю, 17 вересня.



Урочиста процесія з учасниць, їх батьків, лицарів, бджолярів та хлопчика з короною зупинилася неподалік від входу (спиною до головної сцени), аби послухати вітальне слово виконувача обов'язків міського голови Григорія Пустовіта та директора департаменту культури міської ради Тетяни Гнатів. Після того гостей фестивалю привітав віце-президент спілки пасічників України, бджоляр Володимир Дмитрук.


Передбачене програмою знайомство з учасницями затримали для підготовки дівчат. Натомість, фестивальну програму повинні були розпочати бджолярі. Учасниці, їх батьки та інші гості фесту з нетерпінням чекали на майстер-клас із відкачування меду, коли у мікрофон покликали ... молодят!

Наречені, що обручалися у замку, на півгодини перервали фестивальну програму. Однак, лицар замку та гончар Віктор Дудко не розгубилися, і швидко влаштували перепій на шляху нареченої.



Після урочистої церемонії утворення шлюбу настрій гостей був як ніколи піднесеним. Саме тоді до мікрофону головної сцени (підвищення з банером Заброльської ОТГ) покликали бджолярів. Майстер-клас із діставання меду з рамки відвідувачі фесту знімали на мобільні телефони. А от де дістати рамку, повну запечатаного меду, ніхто з відвідувачів так і не поцікавився.


Читайте також: Під час фестивалю у замку зіграли весілля

Після майстерки всіх охочих пригощали свіжовідкачаним медом, а також медом із Чернівців та Рівненщини. У цей час дівчата-учасниці чекали, коли їх запросять на конкурсну сцену.

Читайте також: У Луцькому замку пригощали медом

І перед тим, як запросити дівчат, ведучі покликали до мікрофону аматорський вокальний колектив із Литовезької ОТГ. Чоловіки та жінки виконали народні і не зовсім пісні під супровід акордеону. Пісні одну за одною урочисто оголошувала ведуча із команди ОТГ, не забуваючи при цьому назвати комбінацію «назва композиції – слова та музика … - виконує …».

Після виступів представників територіальних громад, на сцену нарешті запросили «винуватиць» дійства – маленьких учасниць конкурсу середньовічної краси «Фея Луцького замку».

Змагалися за звання феї у двох вікових категоріях: від 5 до 10 років та від 10 до 15 років. У першому конкурсі учасниці розповідали про себе, свої захоплення, а також про образ, який представляють на фесті. Були тут всі: від княгині Анни Ярославни до повелительки води Дани. Дівчата добре підготували образи: по-князівськи багаті сукні, вишукані зачіски та легкий макіяж вдало підкреслювали образи маленьких красунь. Не завжди, однак, вдавалося вдягнутися за погодою. Юні учасниці під сценою куталися у теплий верхній одяг, який відважно скидали, піднімаючись на сцену – адже краса, вона вимагає жертв.

1


1

1




Наступним етапом змагання став конкурс талантів. Тут дівчата розділилися на 3 категорії: ті, хто співає, ті, хто танцює, і хто декламує поезію.


1


1

Поміж конкурсами сценою дефілювали моделі «Grace model house». Також гості заходу могли придбати вироби хенд-мейду, сфотографуватися на фоні чудових фотозон, а також спробувати свої сили у різноманітних розвагах.



Родзинкою цьогорічного фестивалю стала участь представників об’єднаних територіальних громад. На фестиваль громади привезли чимало цікавого. Смачні страви, виставка вишивки, креативні фотозони та виступи аматорських колективів дивували гостей та учасників фесту.

Нагородження переможниць стало найбільшою інтригою дня. Чекати вердикту справедливих членів журі довелося навіть довше, ніж чекали знайомства з учасницями на початку конкурсу. Тим часом гостей продовжували розважати аматорські колективи.

Нагородити учасниць запросили переможниць минулорічного конкурсу. Цьогоріч перемогу здобули Анна Корецька та Софія Юхимчук.


Призи вручав голова Заброльської ОТГ Валерій Боярський. Він нагородив переможниць поцілунком та пакетом ковбас від ТМ «Забіяка».

1





1


Після завершення конкурсу на учасників чекали показові виступи вихованців «Школи козацького гарту». Вже сьогодні за звання Волинської княжни змагатимуться учасниці старшої вікової групи.

5






Людмила РОСПОПА

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром