Театральний майдан: відбулась благодійна акція для дітей-сиріт

20 Грудня 2015, 17:05
3260

Волонтери організували виставку-ярмарок робіт дітей з особливими потребами. На зібрані кошти обіцяють придбати подарунки для дітей-сиріт з Луцького будинку дитини. 

Акція «Даруємо радість дітям» відбулась  у  неділю, 20 грудня, на Театральному майдані міста. Охочі городяни могли долучитись до ініціативи і придбати солодощі, листівки та інші роботи маленьких вихованців Волинської обласної громадської організації «Даун-синдром».

«Юнацький клуб «Лови момент» співпрацює з дітками з синдромом Дауна із «Даун-синдром» та іншими реабілітаційними центрами. Ми прагнемо не лише допомогти дітям-сиротам, а й відкрити очі суспільству, що люди  з особливими потребами теж можуть повноцінно жити і бути корисними. На вилучені кошти ми з дітьми закупимо книги, солодощі та фрукти та разом підемо до Луцького сиротинцю» , – каже координатор акції Олег Редько.

Волонтери заохочували містян долучатись до акції, тішили їх гучним співом та привітаннями до свята. Юні майстри разом з батьками також були присутні на вулицях міста. Вони також як могли допомагали покровителям: співали, презентували свої роботи.

«Наші дітки вирішили допомогти діткам-сиротам. Разом виготовляли солодощі та листівки. Це великий плюс для наших діток. Вони зустрічаються одні з одними та з іншими людьми, спілкуються, проводять корисно свій вільний час. Важливо те, що наші дітки займаються працетерапією. Вони самі відчувають задоволення від того, що здатні комусь допомогти. До таких акцій ми долучаємось завжди, коли запрошують», – розповіла Тетяна Сухачевська, мама 10-річної Улянки із синдромом Дауна.

Серед волонтерів були й зовсім юні. Одинадцятирічний Лука Орачевський хоче принести усім дітям радість. Каже, що задоволений своїми подарунками, і хоче, щоб інші теж отримали бажане. Маленькому волонтерові не шкода витратити вихідний день на благодійність, він закликає усіх теж долучатись до таких акцій. 












Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром