Оголений перформанс у Луцьку: як гей поборов страх перед глядачами. 18+

16 Вересня 2017, 17:33
11474

Гей-кримчанин презентував не виставу на фестивалі «Мандрівний вішак».

Лучани та гості міста 15 вересня мали можливість споглядати за мистецтвом майстерні Антона Романова «Не театр» (місто Київ / Сімферополь).

Дійство проходило в Луцькій галереї мистецтв.

«Мапа ідентичності / Мова ворожнечі»  – таку не виставу презентував режисер Антон Романов.


 

На початку він пояснив, що буде повністю роздягатися, тому попросив вийти усіх, кому це буде неприємно. В результаті не вийшов ніхто.

Антон розповів, що людина повинна себе якось ідентифікувати, наприклад, як митець, як людина, як чоловік. Він розповів усім, що він гей, тому і не ходить у церкву, адже геям не можна ходити до храму. Потрібно обирати або те, або те.

Окрім того, він ідентифікує себе як українця, як режисера. Антон Романов – кримчанин, народився в Сімферополі. Він дуже захоплюється українською мовою та традиціями.



Ідентифікує себе також як боягуза, адже боїться взяти на себе відповідальність. Та все ж таки Антон взяв на себе відповідальність стояти перед глядачами повністю голим.

Своє тіло він назвав мапою ідентичності.

Він попросив усіх бути активними і взяти безпосередню участь у його невиставі. Кожен мав спочатку написати на його тілі, як себе ідентифікує, потім під своїм іменем червоним маркером присутні мали написати найобразливіше слово, яке колись казали на них. А тоді ще й попросив усіх видряпати голкою ті образливі слова, які говорили присутні колись.

Таким чином можна відчути те, як приносити людям біль. Адже ми не розуміємо, що можемо завдати болю іншим навіть, сказавши гостре словечко.



На завершення Антон Романов підкреслив, що справді дізнатися про людину можна, подивившись їй у вічі. Це і зробив митець: підійшов до присутніх, взяв їх за руки і дивився їм в очі.




 

Коментарі
16 Вересня 2017, 23:36
Шкода, що немає вже "121-ї статті"!..
17 Вересня 2017, 00:45
Ви що?Пальнуті????????Йому в Ліпіни треба.А ви щоооо......??????До чого ми дожилися??І це Луцьк???Де люди??????Бачу на фото одніх ібіотів.Їх туди що,насильно загнали???Це АУТ!
17 Вересня 2017, 00:48
якийсь ідіотизм
17 Вересня 2017, 01:00
Де поліція?За вуха і в кутузку або двори підмітати.А цих баранів порозганяти і повідомити їхніх чоловіків,жінок і батьків.Позорище.
17 Вересня 2017, 10:54
Це мистецтво??? Перепрошую. Давайте завтра усі вийдемо на вулиці голими і будемо шукати сенсу власного існування і вчинків.
17 Вересня 2017, 13:22
Усім привіт. Як і де можна дізнатись про подібні цікаві арт дійства у Луцьку ? Дякую.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром