Луцьким героям відкрили меморіальні дошки

20 Грудня 2015, 16:00
3263

У місті на фасадах будинків, де раніше  жили загиблі бійці ОТО встановили меморіальні дошки, - повідомляє відділ інформаційної роботи міськради.

Нещодавно, за дорученням міського голови Миколи Романюка, було встановлено меморіальні дошки загиблим учасникам АТО на приміщеннях навчальних закладів, де здобували освіту Герої. 

Рішення про таке вшанування пам'яті міський голова прийняв після зустрічі з родинами загиблих.

 «Необхідно відкривати меморіальні дошки, – вважає міський голова Микола Романюк. – Це нагадування для нас усіх про подвиг молодих Героїв. І це необхідно робити. Пам`ять про тих, хто віддав життя за Україну, має бути вічною. Ми не маємо права забувати про них. Проходячи мимо такої меморіальної дошки, багато людей задумається, чому так все сталось, що я зробив для своєї країни».

Сьогодні ж, меморіальні дошки були відкриті й на будинках, де мешкали наші Герої.

За участю першого заступника міського голови Тараса Яковлева, заступників міського голови Сергія Григоренка та Юрія Моклиці, заступника міського голови, керуючого справами виконкому Юрія Вербича, рідних та близьких учасників АТО, сусідів та небайдужих лучан відбулися заходи з відкриття дошок Денису Чабанчуку (вул. Конякіна, 29 а), Ігорю Філіпчуку (вул. Берестова, 4), Артему Карабану (вул. Конякіна, 23), Юрію Оніщуку (пр-т Грушевського, 18), Олегу Вишневському (пр-т Соборності, 33), Роману Лучуку (пр-т Молоді, 10), Максиму Шульзі (вул. Конякіна, 15), Сергію Куруці (пр-т Соборності, 26), В'ячеславу Іонову (пр-т Соборності, 13 б), Володимиру Зарадюку (пр-т Відродження, 7).

Під час заходу представники влади висловили слова співчуття та підтримки родинам учасників АТО й запевнили, що керівництво міста завжди готове допомагати у вирішенні їхніх проблем та надавати підтримку. Наголошувалось й на тому, що усі ми повинні пам'ятати та шанувати подвиг Героїв, у навчальних закладах необхідно приділяти увагу патріотичному вихованню на прикладі наших захисників, які віддали життя за територіальну цілісність країни.

Також меморіальні дошки освятили представники духовенства.

Нагадаємо, що 17 грудня було відкрито меморіальні дошки Віталію Махновцю на будинку, де він проживав за адресою вул.Сагайдачного, 20, та Рустаму Хамраєву на приміщенні НВК № 9, де він навчався. 

























Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром