Площа Ринок: як з іранськими килимами, перформансами та катарською водою відкривали «Мандрівний вішак»

16 Вересня 2017, 13:40
3334

В обласному центрі на площі Ринок, що по вулиці Данила Галицького відкрили завісу початку четвертого фестивалю «Мандрівний вішак».

Офіційне відкриття зібрало лучан та гостей міста 15 вересня.

Окрім українських театралів, на фестиваль завітали гості з Польщі, Литви та Ірану. Українська ж географія включає Сєверодонецьк, Києв, Львів, Рівне, Полтаву, Запоріжжя та Сімферополь.

Розпочалося все із перформансу з валіз, кожна з яких позначала театри, які виступлять на фестивалі. Нестандартними виставами дивували і представляли себе театрали із кожної трупи, намагаючись при цьому продати й подарувати якийсь сувенірчик, що символізував би їхню область.

Так, представник майстерні «Не театр» із Сімферополя та Києва Антон Романов прямо перед глядачами вилив свою кров’ю на папір.

В свою чергу, іранські представники вихвалялися традиційними килимами і активно припрошували купувати їх. Вони переконували, що ті зіткані з природних якісних матеріалів.

Рівненські театрали розповіли, що перш, ніж завітати до нашого міста перебрали чимало варіантів, що привезти у подарунок. Коли вони запитали відвідувачів з чим у них асоціюється Рівне, усі з усмішкою відповідали: «З бурштином». Цю ідею артисти теж брали до уваги, але зрештою вирішили привезти хліб «Луцький».

«Ми звернули увагу на те, що у нашому місті велику популярність має хліб «Луцький». Маємо також батон «Рівненський». І ми хочемо ці два хлібчики сьогодні поєднати, так само, як і наші два міста, які належать до великої Волині та є друзяками і побратимами»», – пояснили рівненські учасники дійства.

Театральна студія «ВІК» Києво-Могилянського театрального колективу заманювала усіх, буцімто спавжньою катарською водою. Актори жартували, що привезли її з Катару, куди їздили на заробітки. Не оминули кияни і символів свого міста: каштанів і київського торта.

«Ці каштани бачили Майдан. Купуйте 3 за ціною чотирьох», – закликали митці лучан.

Театрали із Запоріжжя також представили свій негласний символ – хортицьку горілку. Кожен учасник намагався виділитися по-своєму: чи то цікавими листівками, а чи цінними катинами.

«Він залишається традиційним по своїй формі, тому що ми виходимо за межі, але ми завжди заходимо в інші приміщення. Зрештою, цього року приїхали нові колективи, яких не бачили в Луцьку», – розповіла у коментарі Район.Луцьк організаторка фестивалю Руслана Порицька.

Фестиваль триватиме три дні – до 17 вересня включно у різних місцинах Луцька.















 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром