В округах, що не мають свого депутата, буде вчетверо менше спортивних майданчиків

16 Вересня 2017, 13:05
1952 Джерело: http://fsu.org.ua

У Луцьку 12 виборчих округів без депутатів залишаються обділеними і в ремонті прибудинкових територій, і в будівництві спортивних об'єктів.

Вибори 2015 року залишили 12 округів «осиротілими», а 7 забезпечили подвійним представництвом у сесійній залі, – повідомляє Конкурент.

Місто у 2015 році розділили на 42 виборчі округи. В ідеалі кожен з них мав би отримати свого представника в Луцькій міській раді. Натомість, склалося по-іншому: 7 округів забезпечили подвійним представництвом у сесійній залі, а 12 взагалі залишились без депутата.

Кожен із 42-х обранців громади в Луцькіраді де-юре повинен рівноцінно відповідати за все місто, оскільки обиралися вони в єдиному багатомандатному окрузі, а розподіл на 42-і територіальні виборчі одиниці проводився лише для формування партійного списку.

Депутат Андрій Покровський переконує, що, як правило, кожен депутат першочергово дбатиме про вирішення питань та фінансування свого виборчого округу, забуваючи про ті райони, де нібито нема депутата.

 Середня кількість відремонтованих дворів та запланованих майданчиків за різними категоріями округів:

  • Без депутата: 0,66 відремонтованих дворів на округ. 0,25 запланованих майданчиків на округ.
  • Один депутат: 2,37 відремонтованих дворів на округ. 0,82 запланованих майданчиків на округ.
  • Два депутати: 2 відремонтовані двори на округ. 1, 14 запланованих майданчиків на округ.

Підсумкові цифри демонструють, що округи, які мають депутатів, в середньому ремонтують втричі більше прибудинкових територій та будують вчетверо більше спортивних майданчиків у своїй районах.

У раді створили депутатський фонд, загальна сума якого становить 4 мільйони 200 тисяч гривень, з яких у розпорядження кожного депутата міськради перебуває по 100 тисяч гривень. 

Через відсутність своїх представників жителям окремих районів набагато важче отримати кошти із депутатських фондів. Будь-який депутат першочергово думає про свій округ, про свої рейтинги та майбутні вибори. Логічно, що він буде боротися за кошти саме для власних виборців.

Варто зазначити, що районах проживає 43 956 виборців , що становить майже третину від загальної кількості.

Читайте такожДе у Луцьку створили нові виборчі округи

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром