Вихідні по-луцьки: відірвись осінніми днями 15-17 вересня

15 Вересня 2017, 17:36
4021

Цього вікенду на вас очікують цікаві події та розваги, які нікого не лишать осторонь.

Вистави, кінофільми, культурні заходи, вечірки – все це можна відвідати на вихідних 15-17 вересня.

А щоб ви не цього не пропустили, Район.Луцьк пропонує перелік заходів, які відбудуться цими вихідними.

 

П’ЯТНИЦЯ, 15 ВЕРЕСНЯ

1. Драма «Не шукайте щастя, бо я його украв»

Час: 18:00

Місце проведення: Волинський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка

Вистава за п'єсою Івана Франка «Украдене щастя». Камерна Сцена. Вистава йде без антракту.

2. Танці по-майданівськи

Місце проведення: Пивний клуб «Майдан» (вулиця Євгена Сверстюка, 2)

Ще більше драйву та рок-н-роллу для відвідувачів «Майдану».

Щоп'ятниці, щосуботи та щонеділі - гарячі та нестримні танці по-майданівськи. У репертуарі DJ - тільки якісна музика та правильні стилі!

3. TattoParty #26

Час: 21:00

Місце проведення: Ring Dj Cafe (проспект Волі, 49а)

4. Драма «Тюльпанова лихоманка»

Час: 14 – 20 вересня, 19:35 - 15:10

Місце проведення: Кінотеатр «Адреналін» (м.Луцьк, вул.Карбишева,1)

Нідерланди, 1634 рік. Столицю цієї прекрасної країни, місто Амстердам, охопила тюльпанна лихоманка. Кожен намагався знайти вигоду в цій чудовій квітці. Заради кількох цибулин амстердамці готові на найнижчі вчинки. Тюльпани стають причиною неймовірних багатств і жахливої бідності. Софія, красуня-сирота, стає обраницею найбагатшої людини в місті – торговця Корнеліса Сандвоорта. Будь-яка дівчина хотіла би бути на її місці, адже Софія живе в достатку. Щоб увіковічнити свою дружину, Корнеліус наймає молодого художника Яна ван Луса, щоб той намалював портрет красуні – нехай всі заздрять Сандвоорту, адже у нього найпрекрасніша супутниця життя. Між Софією і Яном проскакує іскра... Вони можуть втратити все, включаючи свої життя. Заборонений плід дуже солодкий.

СУБОТА, 16 ВЕРЕСНЯ

1. Фестиваль «Волинська княжна-2017»

Місце проведення: місто Луцьк, вул. Драгоманова, 23

У Луцькому замку 16-17 вересня відбудеться щорічний фестиваль «Волинська княжна-2017». Організатори обіцяють цікаве шоу, ярмарки, виставки та частування. Окрім конкурсу, на відвідувачів заходу чекають ярмарки, виставки, фотозони, майстер-класи від ремісників, концерти, аніматори та смачні частування.

Також у замку відбудеться лицарський турнір, театралізовані вистави та показ власних колекцій від відомих дизайнерів. Цікавим є те, що на фестивалі відбудеться конкурс для дівчат «Фея Луцького замку», в якому будуть брати участь дівчатка віком від 5 до 14 років.

Крім того, гостей чудово розважить аніматори нашого свята у історичному стилі: на території замку упродовж всього дня будуть діяти постійні видовищно-розважальні локації, тому нудьгувати не доведеться нікому.
Турнір сучасних лицарів для підтримки прекрасних дам - новинка у програмі цьогоріч і участь у цьому дійстві зможе взяти кожний справжній чоловік.

Це неймовірно красиве дійство буде супроводжуватись концертом, участь у якому візьмуть танцювальні та музичні колективи стародавньої, народної та сучасної творчості.

2. «Академія сміху» | трагікомедія Кокі Мітані

Час: 18:30, вхід вільний

Місце проведення: ПРАТ «Едельвіка», що на вул. Карбишева, 2

У Рівному створили унікальний для західного регіону експериментальний майданчик сучасного театрального мистецтва — Лабораторію сучасної драматургії та режисури. Керівники трьох рівненських театрів Юрій Паскар, Євген Васильєв та Олексій Титаренко об’єднали свій досвід і знання в одну спільну справу.

Метою та місією Лабораторії є розвиток і популяризація сучасної української і світової режисури та драматургії та відкриття нових імен в царині сучасного українського театрального мистецтва. Вистава «Академія сміху» японського драматурга Кокі Мітані — перший проект Лабораторії, який матимуть змогу оцінити глядачі «Мандрівного вішака».

«Новопризначеного Цензора постійно не влаштовує щось у комедії молодого драматурга, він знову і знову вимагає змінити дещо, інакше п’єса не отримає дозвіл на постановку. Все переписати потрібно за ніч — час не терпить, проте кожного дня у цензора виникають все нові і нові претензії до комедіографа. Нарешті, спільними зусиллями у них виходить неймовірно смішна комедія»

3. Фестиваль молодого меду

Місце проведення: Луцький замок (вулиця Кафедральна,1)

В рамках фестивалю «Волинська княжна» в Луцькому замку буде нагода відвідати Фестиваль молодого меду. Гостей не лише частуватимуть медом, а ще й рецептами дивуватимуть. Також на відвідувачів чекають майстер-клас з відкачування меду, розповіді про апітерапевтичні властивості меду, медичні препарати на основі продуктів бджільництва, ази пасічникування. Буде солодко!

4. «STAND UP вечірка»

Час: 21:30

Місце проведення: Пивний клуб «Оболонь» (вул. Коперника, 8а)

Вже втретє у Кораблику! Давно хотіли забацати вечори такого плану, але тільки не так давно віднайшли людей, які здатні це зробити гарно і якісно. Резиденти «Stand up Lutsk team» і друзі - Вадим Барабуха, Артем Лиман, Гріша Рицький та Павло Дем'янчук влаштують на сцені Пивного клубу «Оболонь» авторські монологи на актуальні теми, імпровізації з залом та й просто додадуть трішки позитиву нашій шхуні. 

СтендАп зародився у Великій Британії, вибухнув у США, а останнім часом став доволі популярним в Україні. Вдвічі приємніше, що в нас він звучатиме на солов'їній.

5. Гурт «Freedom»

Час: 21:00

Місце проведення: Пивний клуб «Майдан» (Вулиця Сверстюка,1)

НЕДІЛЯ, 17 ВЕРЕСНЯ

1. Сезонний турнір з дартсу

Місце проведення: Паб «Веселий Джек» (м. Луцьк, вул. Лесі Українки, 37)

У неділю проводитиметься сезонний турнір з дартсу. Учасники зможуть позмагатися на влучність.На захід запрошують гравців та вболівальників.

2. Фестиваль національної кухні

Час: 10.00 - 21.00

Місце проведення: Центральний парк культури і відпочинку імені Лесі Українки

У рамках фестивалю відбуватиметься безліч різноманітних конкурсів та вікторин, майстер-клас з приготування українських страв від відомих волинян, змагання серед закладів харчування Волині на кращі страви, ярмарок ужитково-прикладного мистецтва, «Свято молока», «Свято хліба», козацькі розваги, та святкова концертна програма за участі відомих артистів та творчих колективів.

Також на гостей чекає безкоштовне частування українськими стравами, а саме: 1000 порцій вареників від ТМ Лімо, а також 150 літрів свіжозвареного борщу. Серед глядачів буде розіграно багато цінних подарунків від партнерів свята.

3

3. «Теорія великого фільтру» | постдокументальна драма

Час: 15:30, вхід вільний

Місце проведення: недобудоване приміщення навпроти Луцької міської ради

«Театр Сучасного Діалогу» із Полтави — це не лише акторство, п’єси, репетиції та покази — це простір для саморозвитку і самовираження, це громадянська позиція і спосіб мислення, це бажання бачити і чути, відчути більше. Крім театральної діяльності учасники та учасниці театру регулярно беруть участь в культурно-соціальних заходах, проектах, проходять і проводять тренінги: з громадянської компетенції, блогерства, розвитку критичного мислення, організовують мистецькі акції у Полтаві.

Один із проектів наших гостей — «Театр Сучасного Діалогу» — мистецький засіб попередження злочинів на ґрунті упередженості» за підтримки ОБСЄ. Довгий час користувалися робочою назвою «любов». Підготовка тривала півроку. Крім акторської майстерності вивчали механізми дискримінації, демонізації, боротьби зі стереотипами. А до тренінгів та майстер-класів додався тиждень роботи у літньому театральному таборі, віддалено від цивілізації, з повним зануренням у тему.

Так з’явилася вистава «теорія великого фільтра», яку «Театр Сучасного Діалогу» везе до Луцька на «Мандрівний вішак». Режисерка – Роза Саркісян. Драматургиня — Ірина Гарець.
Більше 80 інтерв’ю, маса написаних учасниками Театру монологів, статистичні дослідження, медіа-матеріали, провокації! З усього цього і склалася вистава.

4. Вистава «Хелемські мудреці» | комедія М. Гершензона

Час: 19:00, вхід вільний

Місце проведення: дворик Волинського коледжу Національного університету харчових технологій (вул. Кафедральна, 6)

До Луцька привезуть комедію «Хелемські мудреці». Вистава яскраво передає глядачам особливості єврейського гумору і має цікаві аналогії із сучасним суспільством та владою, вона сповнена абсурдних ситуацій і звісно ж має свою історію кохання.

«У єврейському місті Хелем є величезна проблема — з’явився «дурень» на ім’я Хойзек, який покохав доньку голови міського кагалу — Ціреле. Кагал мудреців знаходить рішення, як його позбутися. Однак Хойзек не дурень, а мудріший за «мудреців».

Яким буде фінал, і чим закінчиться історія кохання єврейських Ромео і Джульєтти, ви дізнаєтеся у фіналі фестивалю «Мандрівний вішак-2017».

5. Рок-гурт «YEGANOV PROJECT»

Місце проведення: Пивний клуб «Оболонь» (м. Луцьк, вул. Коперника, 8-а)

Вони повертаються! Гурт «Yeganov Project» на чолі з легендарним музикантом Віталієм Єгановим знову гратиме в Кораблику. Компанію йому складуть не менш відомі Микола Кобак і Роман Мойсеюк. Хлопці заграють як вже відомі пісні, так і ті, які звучатимуть вперше у «Оболоні». І, до речі, цього ж вечора команда вирішила зробити прем'єру свого нового кліпу на пісню "Танго на попелі", який ми покажемо на великому екрані. Поспішайте забронювати столики аби добряче наплескатись, попідспівувати і натанцюватись. Вхід вільний.


 

Коментарі
16 Вересня 2017, 15:08
ЧОМУ ПРО ПЕРШИЙ ФЕСТИВАЛЬ, ЯКИЙ ВІДБУДЕТЬСЯ НА ТЕАТРАЛЬНОМУ МАЙДАНІ НІЧОГО НЕ СКАЗАНО
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром