Театральний майдан: запалили новорічні вогники

19 Грудня 2015, 20:20
3718

У Луцьку в День Святого Миколая засвітили новорічні ялинки та влаштували театралізоване дійство.

Подивитися, як засвітяться вогники новорічних красунь на майдані зібралося безліч лучан. Половина з них – діти. Присутні із задоволенням слухали пісень про святого Миколая та фотографувалися біля головних красунь вечора.

Зі сцени зачитали лист до покровителя нашого міста, де просили миру на українській землі, адже зараз це найбільше бажання кожного громадянина нашої країни.

До привітального слова долучилися також Митрополит Луцький та Волинський Михаїл, настоятель Свято-Покровського храму отець Георгій, Очільник Луцької дієцезії УРКЦ Віталій та представник Української греко-католицької церкви отець Роман.

«У цей день ми очікуємо особливого моменту – запалення ялинки, але ще більше ми чекаємо божого благословення за молитвами Миколая на наступаючий рік. Час, що ми прожили, був напружений, але віра надихає нас сподіватися, що добро буде перемагати зло. Хай Миколай надихаючи нас на добрі справи, переконає нас, що все у нашому домі буде добре», – зазначив Митрополит Михаїл.

Отець Роман зауважив, що українці завжди вшановували День святого Миколая то ж і зараз, незважаючи на важкі часи він дарує нам святковий настрій.

«Ой хто хто Миколая любить» – ця пісня лунала в тяжкі 32-33-ті роки, котилася по наших селах і містах в буремні 50-і і сьогодні зібрала нас на майдані разом з нашим духовенством, головою міста і цілою плеядою Миколаїв-іменниників. На душі може смуток і біль, може не час для радості, для співу. Але віра в бога нас надихає і ми відчуваємо подих свят. Святий Миколай нехай усіх обдаровує щиро і кожного дня, щоб ви, заглядаючи під подушку, діставали для себе те, що вам необхідно для життя і спасіння. І не засмучуйтеся, як котрогось ранку, сягнувши глибоко під подушку, не знайдете нічого. Дякуйте за це Богу, бо він уже вам дав усе, що вам потрібне», – зазначив отець Роман.

Привітав лучан зі святом і перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик: «Сьогодні, коли загадували бажання, я впевнений, що серед них, а може й основним з них ви загадали, щоб перестали гинути, калічитись наші хлопці. А ще – щоб ми відстояли і повернули наші українські землі, щоб у наступному році ми мали мир над головою, щоб укріплювалися у вірі того, що є наше, а що є чужинське. Я вже чув схвальні відгуки про те, що немає тут того «русского Деда Мороза», а є симпатичний сніговичок біля якого наші юні лучани залюбки фотографуються».

Міський голова Микола Романюк також долучився до вітальних слів.

«Сьогодні традиційно ми станемо свідками, коли перед нами засвітиться центральна ялинка нашого міста і ми невдовзі почнемо святкувати різдвяні свята, бажати один одному добра. Хочу привітати вас з цим святом, побажати діткам, щоб збувалися всі їхні мрії, дорослим – щоб у них було здоров’я, було щастя та була удача. А всім нам, щоб наступного року свято Миколая ми зустріли без слова «війна», нехай Миколай береже наше місто та нашу державу», – привітав міський голова. 

Митрополит Михаїл у свою чергу привітав Миколу Романюка з днем Ангела та побажав мудрості в управлінні містом. Завітав на дійство і сам святий Миколай, який привітав лучан зі святом і побажав аби з кожним були любов, милосердя, щастя і радість. Після цього присутні разом з покровителем міста провели зворотній відлік, після якого запалилися святкові вогники на ялинках.











Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024