Нардеп від Луцька має 20 помічників-консультантів

19 Грудня 2015, 10:58
2454 Джерело: espreso.tv

Згідно з даними проекту «Посіпаки» –­ відкритої бази про всіх помічників народних депутатів України останніх п'яти скликань, луцький нардеп Ігор Лапін має 20 помічників-консультантів, четверо з яких на платній основі.

Проект «Посіпаки» створено зусиллями ГО «Канцелярська сотня», видань «Слідство інфо» та Громадським телебаченням. База даних на сайті створена на основі офіційної інформації Апарату Верховної Ради. На сайті є алфавітний перелік і сортування депутатів за скликаннями. Також можна користуватися пошуковим рядком.

Отож, згідно з пошуком у «Посіпаках», на Ігоря Лапіна загалом працюють 20 помічників. Четверо – Вікторія Климчук, Наталя Костик, Олег Степанюк і Юрій Моклиця – консультують нардепа на платній основі. Тобто отримують зарплату від платників податків, оскільки на них поширюється дія закону «Про державну службу».

Серед переваг платної основи –парламентська ставка і зарахування стажу державної служби.

Інші 16 помічників співпрацюють з депутатом на громадських засадах – про таких політологи кажуть, що вони «працюють за посвідчення», яке подекуди відкриває двері у вищі кабінети влади.

До переліку «громадських» помічників Ігоря Лапіна увійшли: Олександр Алфьоров, Олександр Бабарига, Віктор Вальчук, Ігор Гаргоц, Богдан Климчук, Василь Ковальчук, Леонід Лаба, Галина Міщук, Сергій Мовшук, Олександр Ніколайчук, Андрій Пандрак, Святослав Савич, Юлія Смаль, Юлія Спіріна, Андрій Тітов, Ашот Топчян.

Серед переваг – високий суспільно-політичний статус; мають право приходити поза чергою на прийом у будь-який орган влади і чиновник не має права відмовити; можуть без обмежень і поза чергою купувати квитки на всі різновиди транспорту.

Щодо запитання: хто є хто у помічниках – то ставку в питанні допомоги Ігор Лапін зробив на досі відомих у краї фахівців. Принаймні в когорті помічників є заступник луцького міського голови Юрій Моклиця (працює на платній основі), політик Олександр Алфьоров (на громадських засадах), політик і підприємець Богдан Климчук (на громадських засадах), колишній начальник міського відділу сім’ї та молоді Леонід Лаба (на громадських засадах) та інші.

Нагадаємо, що за законодавством нардепи мають право мати чотирьох «платних» помічників і 31 помічника на громадських засадах.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментарі
19 Грудня 2015, 13:27
це перемога
19 Грудня 2015, 16:14
Моклиця працює на двох ставках, помічника нардепа на платній основі і заступника міського голови?
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром