«Мене «попросили» з рідного Луцького НТУ», - ексректор Савчук. Як це коментують в університеті

02 Липня 2021, 15:31
Ірина Вахович та Петро Савчук 2231
Ірина Вахович та Петро Савчук

Колишній ректор Луцького національного університету заявив про те, що його «попросили» з навчального закладу.

Такий допис Петро Савчук опублікував на своїй сторінці у фейсбуці.

«Мене «попросили» з рідного Луцького НТУ, в якому я незмінно пропрацював понад 23 роки, пройшов весь науково-педагогічний шлях від асистента кафедри до ректора університету.

Після програшу на виборах, незважаючи на вилиті на мене і колег кілограми бруду та власну обіцянку піти, я сказав команді опонентки, а нині ректорки Ірини Вахович, «зробіть краще», і без будь-яких керівних амбіцій вирішив залишився на рідній кафедрі рядовим професором, адже емоції емоціями, а відповідальність має завжди бути в пріоритеті.

Яке було моє здивування, коли мені відкритим текстом натякнули «на вихід», виділивши всього 0,7 ставки до завершення навчального семестру. Про моральну сторону тут говорити не буду, здивувала абсурдність самого підходу до ситуації: не використати мій досвід, авторитет та зв’язки в науково-освітньому середовищі було, як мінімум, непрофесійно.

І ось, нарешті, після оголошення конкурсу на вакантну посаду професора проти мене виставляють такого собі аморального камікадзе – професора Віктора Р., який під час засідання кафедри особисто підтвердив, що це його змусило зробити саме керівництво!

Власне це той пан Р., який листом-зверненням до Державної служби якості освіти України із брехливими аргументами, що звісно не підтвердилися, ініціював позапланову перевірку ЗВО під час активної фази виборів та був технічним кандидатом від опонентки.

Незважаючи на практично повну підтримку кафедри та факультету під час конкурсу (14/2 та 48/7 відповідно!), вчора члени вченої ради Луцького НТУ, без будь-яких аргументів, не врахувавши думку того самого колективу та без обговорення прийняли рішення про вибір на користь 75-річного пана Р.

Навіть те, що я гарант науково-освітньої (PhD) програми (акредитація 5-7 липня!), експерт НАЗЯВО та моє третє місце на факультеті в рейтингу показників НПП були повністю проігноровані!

Також публічні обіцянки пані ректорки враховувати позицію колективу виявилися черговим пустодзвіном.

Розчарую Ірину Вахович: я не залишу своїх аспірантів, докторанта, колег та буду і надалі підтримувати університетську спільноту! Як і доведу до логічного завершення акредитацію ОНП.

Навіть у випадку штучного «віджимання» моєї держбюджетної теми, де я керівник до кінця 2022 року, та очікуваних спроб повністю розірвати зі мною трудові відносини, ми продовжимо планові наукові дослідження та спільні проекти. Ніхто не зможе мене ізолювати від співпраці з колегами, адже рідний Луцький НТУ – у серці назавжди!

А випробування нас роблять сильнішими!

Честь маю!» – емоційно написав Савчук.

Нинішня керівниця Луцького національного технічного університету у коментарі ІА Конкурент звинувачення колеги відкидає і каже, що рішення приймали члени вченої ради. 

«В нас у вищій освіті все відбувається через конкурси. Відповідно, вчора на вченій раді університету відбулося голосування, і за Петра Петровича віддали голоси всього 11 членів вченої ради, що становить дуже малий відсоток, що не дозволило йому далі бути на цій посаді по контракту. Але це не означає, що він не може бути по наказу, якщо буде навантаження на кафедрі. Це нічим особливо йому не загрожує. Але після такого емоційного спічу... В будь-якому випадку, я знаю, що він сьогодні шукає гарну роботу. Ми навіть сприяємо у пошуку цієї гарної роботи, бо розуміємо, що після цієї посади йому трошечки незручно...», –  каже очільниця університету. 

За її словами, Петро Савчук може продовжувати викладати на посаді професора за умови, якщо навчальний заклад набере багато студентів і буде відповідне навантаження.  

 Читайте також: У ЛНТУ розпочали ремонт приміщення з басейном

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром