Ікони воїнів АТО оберігатимуть від негараздів

18 Грудня 2015, 21:10
2458

У рамках проекту «Арт-постріл» у місті презентували виставку ікон написаних на склі учасниками війни на сході.

Проект реалізовувався з метою терапії для тих, хто хотів забути про жахи війни.

Відкриття виставки відбулося у п’ятницю, 18 грудня.

Перше, що чекало на сакральні витвори мистецтва – це освята. Отець УПЦ КП Назарій окропив їх водою та зауважив, що відтепер це не просто мистецтво, це ікони, до яких можна здійснювати молитву і вона обов’язково буде почута.

Міський голова Микола Романюк подякував за організацію такого дійства та зауважив,  що подібних проектів у Луцьку ще не було.

«Це подія, якої ще не було у місті Луцьку і не знаю чи таких подій багато у нашій державі. Дякую вам усім за той подвиг, який ви здійснили, за те, що ви захищали нас, нашу державу, своїх близьких. Нехай Бог сторицею повертає вам у першу чергу – здоров’ям. Ми завжди пам’ятаємо і будумо пам’ятати про вас. Я переконаний, що коли ви писали ці ікони, то сам Бог допомагав вам. Дякую усім, хто допоміг здійснити цей проект», – розповів  Микола Романюк.

Тетяна Мялковська – автор проекту розповіла про те, як ікони створювалися і подякувала бійцям за їхню роботу.

«Кожній людині потрібно робити різні речі, щоб стати здоровішим, щасливішим і ближчим до Бога. Комусь, щоб врятувати власну душу, потрібно рятувати душі інших», – зауважила пані Тетяна.

До речі, всі представленні ікони можна придбати. 50% від їх вартості піде авторам робіт, а решта – на потреби проекту.

Діти з Луцького навчального реабілітаційного центру подарували воїнам АТО дідухи, які вони робили власноруч. А натомість отримали подарунки.

Одна з ікон, представлених на виставці зображує, як святий Миколай виганяє демона з чоловіка. Автор ікони Микола Трофимук прокоментував, чому обрав саме цей мотив.

«Зараз свято Миколая,  я хочу,  щоб він забрав з душ людей зло, ненависть, заздрість. Бо добро витягує усе погане», – розповів учасник АТО.

















Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром