На Театральному майдані відбулася панахида за загиблими військовими

02 Липня 2021, 15:03
Панахида 638
Панахида

На Театральному майдані Луцька біля фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України» відбулася громадська панахида.

Про це йдеться на сайті Волинської обласної ради.

Участь у пам'ятному заході взяли  заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт, військовий комісар області Роман Кулик, учасники АТО, члени родин загиблих новітніх українських Героїв, військовослужбовці, а також небайдужі містяни.

Військові капелани відслужили панахиду та помолились за упокій душ  українських воїнів, які віддали свої життя за цілісність нашої держави у червні 2021 року.

«Найбільше цінує подвиг воїна – Бог, тому що немає більшого, аніж душу свою віддати за ближнього. Подібні слова є і у Святому письмі:  носіть тягарі один одного. І сьогодні українські військові несуть тягар волі, незалежності і мирного майбутнього України», – наголосив протоієрей Михайло Бучак, звертаючись до присутніх воїнів опісля молитви.

Завершився захід спільним виконанням Державного Гімну України під звуки духового оркестру.

На жаль, внаслідок бойових дій у червні 2021 року загинули двоє українських військовослужбовців. Серед полеглих – волинян немає, однак це спільна втрата українського народу, біль від якої не вщухне.

Зауважимо, громадська молитва за загиблими у російсько-українській війні відбувається у перший четвер кожного місяця о 18:00 на Театральному майдані міста Луцька. До пам'ятного заходу може долучитися кожен волинянин.

Читайте такожУ Луцьку презентують проєкт Фонду Музею Голодомору «Зерна правди»

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024