В Україні офіційно стартував ринок землі

02 Липня 2021, 17:30
Земля 1477
Земля

Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко привітав українців з історичною подією під час пресконференції, присвяченої відкриттю ринку землі.

Захід відбувся 1 липня, у день набрання чинності відповідного законодавства. Про це повідомили у Міністерстві агрополітики.

«Ми зробили величезний прорив для нашої держави. Адже земля – це питання не ідеології, не політики, а добробуту людей та держави! Землеволодіння завжди було привілеєм меншості – ми ж зробили його правом усіх громадян», – наголосив Роман Лещенко.

Він нагадав, що понад сто років тому Українська Народна Республіка ставила перед собою одним з основних завдань реалізувати земельну реформу і дати людям право на володіння землею. На жаль, через затягування та нерішучість тоді не вдалося це зробити, а довіру селян було підірвано. І ось нарешті відновлено історичну справедливість для кожного українця.

«Відсьогодні нові земельні відносини дають можливість розвивати в Україні ті види сільськогосподарського виробництва, які передбачають необхідність великих інвестицій в землю — і праці, і капіталу. Маючи землю у власності, аграрій може закласти на ній сад, виноградник, ягідник, побудувати потужності з переробки, здійснити меліоративні заходи. Такі види використання землі створять на селі додаткові робочі місця, молоді не доведеться виїжджати на заробітки до міста або за кордон», – зазначив міністр Лещенко.

Він наголосив, що вітчизняний аграрний сектор має все, аби бути рушієм зростання ВВП держави та добробуту українців.  Це – мета розвиненої та забезпеченої України: зростання господарств, покращення якості ґрунтів та води, удосконалення інфраструктури, збільшення кількості робочих місць та рівня заробітних плат, підвищення конкурентоздатності вітчизняної продукції та зростання інвестицій.

«Аграрна країна, в якій 50% валютної виручки – це агро, 20% ВВП – це агро, країна, яка є ключовим експортером продовольства у світі, – має всі можливості, щоб стати потужною аграрною державою, збагачуючи себе і свій народ», – резюмував Лещенко.

Читайте також: Як підготуватися до продажу паю: інструкція для землевласників

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром