Лучани проти російської попси у громадських закладах

18 Грудня 2015, 15:51
2416

Пропонують заборонити програвання, виконання в громадських місцях міста: у транспорті, закладах громадського харчування, торгівлі, сфері обслуговування російськомовних пісень як чинника русифікації українців.

Таку петицію зареєстрував Богдан Жишко у п’ятницю, 18 грудня.

«Кремль із своєю окупаційною концепцією «Русскава міра», яка полягає в русифікації й приєднанні територій, призвів до загибелі тисяч людей, руйнувань та анексій саме тих територій, які найбільше русифіковані. На Волині частка українців становить 97 відсотків. Тому «рускіє міри» і «весни» нам не потрібні!», – пояснює свою позицію лучанин.

У петиції він пише, що концепція «Русскава міра» полягає в асиміляції (русифікації) населення іншої держави й подальшого приєднання її територій.

«В Кремлі кажуть, що кордони Росії пролягають там, де звучить їхня мова. Вони виділили сім мільярдів рублів на поширення російської мови й культури. А це – фінансування всього того, що ми отримуємо із теле-, радіо-ефірів, газет та журналів. Таким чином українцям створюють російськомовний культурно-інформаційний простір, живучи в якому з часом людина починає сприймати чуже як рідне – асимілюється», – зазначає Богдан Жижко.

Як приклад, він наводить русифікованих українців-східняків, де на останніх виборах і надалі підтримують проросійські партії.

«А це ж ті люди, які рік тому не впускали українських військових... Лучанам не пасує працювати за планом окупанта!» – закликав лучанин.

Наразі петицію підписали 10 осіб з 300 потрібних.

Нагадаємо, у вересні виконавчий комітет міської ради не підтримав рішення про заборону російської популярної музики.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментарі
18 Грудня 2015, 22:47
это долбаёб который подал эту петицию ... нужно запретить вот таких русофобов. Как бесят похожие посты ... украинского продукта особенно музыкального просто НЕТ и сам пусть слушает укр гавно музыкальное
19 Грудня 2015, 04:39
Що значить немає? Та української хорошої музики є багато, і її цілком достатньо щоб повністю наповнювати радіоефіри. Яскравий приклад - радіостанція УХ-радіо з Тернополя. https://uhradio.com.ua/ Вони вже більше 20 років транслюють у свєму ефірі лише українську музику.
19 Грудня 2015, 04:42
А якщо молодь бажає собі слухати українську музику, то ось корисне посилання https://vk.com/audios3039662
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром