Модернізація систем теплопостачання у місті призупинена через борги «Луцьктепла»

12 Вересня 2017, 13:56
2515

Європейським банком реконструкції та розвитку фінансується проект із модернізації теплопостачання у Луцьку.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження у вівторок, 12 вересня.

Із запланованих 4 мільйонів євро грантових коштів Луцьк отримав і зреалізував 750 тисяч євро. Гроші витратили на встановлення котельні на вулиці Боженка.

Подальша реалізація проекту опинилася під загрозою, оскільки ДКП «Луцьктепло» має заборгованість перед збанкрутілим підприємством «Східноєвропейська Теплогенеруюча Компанія». 

Директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Манютіна каже, що в бюджеті міста передбачені кошти на погашення боргу, однак проблема в тому, що платити доведеться компанії-«прокладці», з якою комунальне підприємство ніколи не мало справи. Річ у тім, що борг Луцька «СТК» перейшов до ТзОВ «Тепален», що має статутний капітал 800 гривень. Платити компанії, з якою ніколи не вели спільної діяльності, «Луцьктепло» не може. 

Три місяці рахунок, через який надходять кошти ЄБРР, заблокований, і подальша реалізація проекту з модернізації систем теплопостачання опинилася під загрозою. Встановлення індивідуальних теплових пунктів вимагає переказу наступної частини грантових коштів. Однак, поки борг не погашений, Європа не платитиме. 

«Готуватися до опалювального сезону в умовах арешту – неможливо», – пояснює директор «Луцьктепла». За її словами, якщо не вирішити питання з арештом рахунку найближчим часом, Луцьк може втратити решту грантових коштів, передбачених на реалізацію проекту. А це на сьогодні – 3,25 мільйрни гривень. 

Читайте також: «Луцьктепло» відмовилось підтримувати будь-яку політичну силу

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром