Ілюстрації до фентезійного роману лучанки робили з пластиліну

11 Вересня 2017, 12:25
2887

На зустрічі у рамках анімаційного фестивалю «Задзеркалля» говорили про особливості фентезійного світу Узбережжя, незвичайних персонажів твору та унікальні пластилінові ілюстрації до книги.

Передпрезентація фентезійного роману «Айхо» Орести Осійчук відбулася у неділю, 10 вересня.

Світ Узбережжя, у якому відбуваються всі перипетії роману, населений різними істотами. Основна проблема твору – боротьба добра і зла – показана у низці пригод, які випадають на долю головного персонажа – 14-річного хлопчика Айхо.

До львівського Форуму видавців (13 вересня) готують перевидання роману. Твір вийде друком у новому луцькому видавництві «Синя папка» з оновленим дизайном та ексклюзивними ілюстраціями.

Ілюстративною частиною займалися художники анімаційної студії «Імаго» Леонід Тивонюк та Мар’я Гвоздєва-Тивонюк. Вони запропонували зробити пластилінові ілюстрації. Художники виготовили об’ємних персонажів, яких згодом фотографували для книги. Цікаво, що всі ілюстрації зроблені з білого пластиліну.

«Це ми зробили для того, аби не забирати можливість в читача самому уявляти собі той світ. Так кожен зможе «розмалювати» персонажів у ті кольори, в які дозволяє фантазія», - каже ілюстратор Леонід Тивонюк.

До роману також виготовили спеціальну об’ємну карту Узбережжя, яку возитимуть у презентаційний тур містами України.

Книга вийде друком 13 вересня. У книгарнях роман з’явиться на початку жовтня.















 

Людмила РОСПОПА

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром