Київський майдан: підприємці мітингували проти податкових змін

18 Грудня 2015, 11:58
2685

Кілька десятків людей прийшли до стін облдержадміністрації, щоб не допустити ухвалення змін у податковому кодексі України.

Акцію протесту влаштували у п’ятницю, 18 грудня.

За словами директора Асоціації захисту прав малого та середнього бізнесу «Бізнес Волині» Ігора Дильова, протестувати вийшли через те, що на позачергову сесію ВРУ було винесено питання про зміни у Податковому кодексі, які сприятимуть значному погіршенню умов для малого та середнього бізнесу.

«Заявлене зниження єдиного соціального внеску двадцяти відсотків стосується десяти мінімальних зарплат. На теренах нашої області мало хто з підприємців, особливо дрібних, виплачує таку зарплатню. Ми підготували резолюцію, яку передамо в облдержадміністрацію, в податкову службу та міській владі. Це стосується і місцевих податкових зборів, тому що єдиний податок у стовідсотковому обсязі ішов до місцевих бюджетів. Якщо підприємці почнуть ховатися і не сплачувати податки, то місцеві бюджети постраждають. Але найбільше вражені будуть споживачі, адже і без того високі ціни ще більше піднімуться», – зазначив Ігор Дильов.

Після пікету під Верховною Радою питання поки що перенесли, проте підприємці впевнені, що ситуацію потрібно тримати під контролем. Протестувальники підготували резолюцію, яку передали до облдержадміністрації, податкової служби та міської ради.

Подібні акції протесту уже проводили по всій Україні. Нагадаємо, що 10 грудня під стінами Волинської ОДА проти податкових змін уже мітингували аграрії.









1

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024