Мешканців Боратинської та Луцької громад закликають не поливати городи питною водою

24 Червня 2021, 15:48
Полив городини 1057
Полив городини

Різке збільшення обсягів використання питної води, особливо зафіксоване в межах Боратинської громади, може призвести до перебоїв із водопостачанням та до пониження тиску води в мережі.

Про це йдеться на сайті Луцької міськради.

«Луцькводоканал» закликає жителів Боратинської та Луцької громад не використовувати питну воду для поливу городини. Адже з такими темпами витрачання вода просто не встигає проходити необхідні ступені підготовки і набору в резервуарах.

У підприємстві наголошують, що питна вода не призначена для поливу городини і постійного зрошування газонів. Для таких цілей використовується вода зі свердловин. В іншому випадку недобросовісне зловживання водними ресурсами може негативно вплинути на громаду Луцька і Боратина. Якщо власники домоволодінь не скоротять витрати питної води на масовий полив газонів і городів, виникне необхідність в обмеженні водопостачання, зокрема в напрямку приватної забудови Боратинської громади.

«Звертаємось до усіх мешканців Луцької та Боратинської громад – стежте за витрачанням водних ресурсів, завжди вчасно вимикайте крани, контролюйте рівень подачі води, не використовуйте водопровідну воду для поливу городів, садів, квітників і газонів. Просимо з розумінням поставитися до ситуації, спричиненої спекою та не створювати незручностей інших мешканцям громади», – закликають у «Луцькводоканалі».

Читайте також«Луцькводоканал» отримав нову техніку

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024