Поліція вкотре обіцяє відеокамери на вулицях

18 Грудня 2015, 09:13
2175

Відеонагляд за поведінкою громадян у громадських місцях забезпечуватимуть завдяки встановленню відеокамер на вулицях міста.

Про це йшлося під час засідання виконкому Луцької міської ради 16 грудня, пишуть «Волинські новини».

Як розповів начальник Луцького відділу ГУ Національної поліції Ігор Муковоз, програма забезпечення особистої безпеки громадян та протидії злочинності на 2016-2017 роки передбачає фінансування не поліції, а опорних пунктів.

У проекті програми йдеться про те, що в 2015 році порівняно з 2013 роком зменшилась кількість злочинів загальнокримінальної спрямованості, разом з тим спостерігають спад злочинів, учинених неповнолітніми. Кількість грабежів зменшилась майже в два рази, хоча кількість злочинів, вчинених у громадських місцях та на вулицях, залишається приблизно сталою. Однією з причин цього є недостатнє фінансування Луцького ВП ГУНП у Волинській області.

Фінансування програми передбачене в обсязі 1,8 мільйона гривень з міського бюджету (по 900 тисяч щороку). На забезпечення функціонування восьми громадських пунктів з охорони порядку в мікрорайонах міста (№ 1 (проспект Відродження, 7), № 2 (вулиця Наливайка, 2), № 3 (проспект Волі, 33а), № 5 (вулиця Бенделіані, 7), № 6 (проспект Президента Грушевського, 1), № 7 (проспект Молоді, 17), № 8 (вулиця Червоного Хреста, 16), № 9 (вулиця Федорова, 9) передбачили 300 тисяч гривень щороку.

Ще 300 тисяч гривень на рік планують витратити на забезпечення підтримки громадського формування «Варта порядку», організацію спільних рейдів, патрулювань, заохочення членів громадського формування за конкретний внесок у забезпечення правопорядку в Луцьку, а також інших громадян у разі їх участі в попередженні та розкритті злочинів. Ігор Муковоз наголосив, що йдеться не про фінансування «Варти порядку», а про плату за комунальні послуги у приміщеннях опорних пунктів тощо.

Для того, щоб придбати та встановити відеотехніку для відеоспостереження за аварійно-небезпечними ділянками вулиць та місць частого скоєння порушень громадського порядку передбачають 300 тисяч гривень на рік. Результатом цього повинно стати забезпечення функціонування на території міста системи відеонагляду за поведінкою громадян в громадських місцях.

Член виконкому Ірина Чебелюк запитала, чи багато відеотехніки для спостереження за аварійно-небезпечними ділянками потребує місто, адже вказаних коштів, очевидно, буде недостатньо. Ігор Муковоз відповів, що цього та наступного року буде можливість виставити відеокамери на вулицях міста у рамках іншої програми - «Безпечне місто». Пункт управління розташовуватиметься на вулиці Богдана Хмельницького, але міський відділ Національної поліції матиме доступ до відеокамер.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром