У Луцьку дивилися мультики, яким більше 50 років

09 Вересня 2017, 16:39
3402

«Капітошка», «Як козаки…» «Петрик П’яточкін», «Як жінки продавали чоловіків», «Злісний розбивач яєць» – українська анімація, відома у всьому світі. Мультики 1950-х років дивилися лучани у суботу, 9 вересня, близько 30 мультиків.

Анімаційний фестиваль «Задзеркалля» зібрав на перегляд старої доброї української анімації кілька десятків лучан. Діти і дорослі переглядали кращі зразки української мультиплікації у приміщенні «Артист».

Цікаво, що перед початком перегляду в імпровізованому кінозалі розгорнулася ціла дискусія серед наймолодших глядачів про улюблені мультфільми та їхніх героїв. Найчастіше діти називали персонажів сучасних закордонних мультиків – машини-трансформери, кольорові поні та герої комп’ютерної гри майнкрафт. Згадували і відомих сучасних персонажів – Ельзу та Анну з мультфільму «Крижане серце», робота-сміттяра Волл – із однойменного мультфільму.

Глядачі неабияк здивувалися, коли побачили на екранах рибок, зайчиків та маленьких дітей.

«Ми подумали, що в нас є дуже великий спадок вітчизняних мультфільмів. І навіть коли здається, що українська анімація нежива,чи що ми ніколи не мали в цьому ніяких здобутків, можна заперечити. Українська анімація –якісна. І вона завжди у нас була», – каже організатор перегляду, учасник ГО «Анімаційна студія «Імаго» Костянтин Яворський.

Батьки та діти неоднозначно зреагували на те, що частина презентованих мультфільмів була російською мовою. Мама глядачки Софійки Наталія Гуркина каже, що було не дуже комфортно дивитися ці мультфільми. Але завданням організаторів насамперед було показати анімацію, яку створювали українці. У часи Радянського Союзу такі мультфільми часто були російськомовними.

Мама, однак, переконана, що такі кіноперегляди та загалом фестиваль важливі для культурного розвитку. За словами жінки, фестиваль «Задзеркалля» є презентацією нашого міста. 


1

1
















 

Коментарі
10 Вересня 2017, 00:23
Недоразвите покоління.
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром