«На купівлі сміттєвоза поклали в кишеню 1,5 мільйони», – депутат Підгайцівської громади

22 Червня 2021, 14:51
«На купівлі сміттєвоза поклали в кишеню 1,5 мільйони», – депутат Підгайцівської громади РЕКЛАМА 2510
«На купівлі сміттєвоза поклали в кишеню 1,5 мільйони», – депутат Підгайцівської громади

Сміттєвоз, який привезли з-за кордону за 7 тисяч євро (224 тисяч гривень за нинішнім курсом, – ред.), з бюджету Підгайцівської громади купили за 1,8 мільйона гривень.

Таку інформацію повідомляє місцевий депутат Микола Господарик, пише «Перший».

На підтвердження своїх слів депутат Підгайцівської громади надає документи: митну декларацію, на якій вказана ціна транспортного засобу – 7 тисяч євро, а також його модель, технічні характеристики та унікальний VIN-код шасі. А також - договір купівлі цього ж автомобіля за 1,8 мільйона гривень Комунальним підприємством Підгайцівської сільської ради.

Митна декларація і договір купівлі-продажу. Ціна змінилася із 7 тисяч євро на 1,8 мільйона гривень.
Митна декларація і договір купівлі-продажу. Ціна змінилася із 7 тисяч євро на 1,8 мільйона гривень.

«Я багато років займаюсь транспортними перевезеннями і добре розумію вартість автомобілів. Тому дуже здивувало, коли Комунальне підприємство купило старий MAN майже за 2 мільйони. Я поцікавився і справді – цю машину пригнали з Європи за 7 тисяч євро. Не схожу, не ідентичну, а саме цю! Це чітко можна побачити, звіривши номери кузовів на митній декларації і в договорі купівлі-продажу. Якщо порахувати, що на розмитнення пішло ще десь близько 3 тисячі євро, то різниця все рівно колосальна. Це півтора мільйони гривень! Техніка громаді однозначно потрібна, але купувати її треба чесно і за ринковою ціною, а не в підставних осіб за такі суми», – коментує ситуацію депутат.

Автомобіль-навантажувач купили у фірми «Проммаш Про», яка зареєстрована менше двох років тому. Статутний фонд підприємства, яке торгує технікою за мільйони – лише 5 тисяч гривень. Це означає, що фірма у разі чого не зможе відшкодувати завдані збитки.

Зараз «Проммаш Про» має київську адресу, але реєструвалася спершу у селі Липини – за домашньою адресою засновника Стасишина Ігоря Володимировича. Цікаво, що за місяць після оборудки із підгайцівським Комунальним підприємством змінився власник фірми – ним стала лучанка Король Соломія Миколаївна. А на посаду директора призначили Гуменко-Вейду Дмитра Олександровича, який відповідно до поданої тендерної документації, займав на підприємстві посаду електромеханіка торговельного та холодильного устаткування.

В Підгайцях купили не лише сміттєвоз
В Підгайцях купили не лише сміттєвоз

Загалом за кілька місяців цього року в Підгайцях купили не тільки згаданий сміттєвоз, а ще три спецавтомобілі і один легковик MITSUBISHI OUTLANDER, 2007 р.в. До речі, ринкова ціна такого позашляховика - теж вдвічі менша від того, що витратили в Підгайцях. За авто заплатили 311 тисяч гривень, а спеціалізовані сайти пропонують таку модель за ціною від 6 тисяч доларів, тобто – від 160 тисяч гривень.

Загальна сума, яку підгайцівське Комунальне підприємство витратило на покупку техніки – понад 6 мільйонів гривень.

«До речі, нещодавно в Підгайцівській громаді зросли тарифи за вивіз сміття. Тож виходить, що за оборудку з сміттєвозом заплатять мешканці із своїх кишень», – зауважує Микола Господарик.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром