Відкрили пам’ятні дошки загиблим Героям

17 Грудня 2015, 16:58
3228 Джерело: lutskrada.gov.ua

Встановили меморіальні дошки Віталію Махновцю на вулиці Сагайдачного, 20, де він проживав, і на стіні навчально-виховного комплексу № 9, де навчався Рустам Хамраєв.

За ініціативи міського голови Миколи Романюка у місті відкрили меморіальні дошки загиблим учасникам АТО. Рішення про таке вшанування пам'яті міський голова прийняв після зустрічі з родинами загиблих, повідомляють на сайті Луцької міської ради.

 У четвер, 17 грудня, відбулося відкриття меморіальної дошки Віталію Махновцю на будинку, де він проживав на вулиці Сагайдачного, 20. У мітингу з цієї нагоди взяли участь заступник міського голови Сергій Григоренко, генеральний директор ПАТ «Луцьксантехмонтаж № 536» Ігор Чорнуха, представники інших організацій та навчальних закладів, де працював і навчався Віталій, його мама Марія Юріївна, друзі, сусіди.

Сергій Григоренко, передав щирі слова співчуття рідним Героя від міського голови Миколи Романюка та запевнив, що міська влада буде постійно допомагати родинам тих, хто віддав життя за Україну. А ця дошка буде нагадувати усім про подвиг молодих Героїв. Це данина пам’яті чотирьом військовим 51-ої бригади, які загинули під Волновахою. Сергій Григоренко розповів про поїздку делегації міста Луцька за участі Миколи Романюка та Марії Махновець на місце подій, де відбувся трагічний для волинян бій.

«Герої живуть доти, доки про них пам’ятають», – сказав заступник міського голови. Освятив меморіальну дошку священнослужитель УПЦ КП, отець Андрій Ротченков.

Також відкрито меморіальну дошку на приміщенні НВК № 9, де навчався Рустам Хамраєв. Наш земляк захищав Україну в складі батальйону територіальної оборони «Айдар», куди попросився добровольцем. Він загинув 17 червня 2014 року під час антитерористичної операції в Луганській області. Сьогодні.

Серед почесних гостей на відкритті дошки були батько героя Шоніяз Турніязович, мама Антоніна Климівна і сестра Маргарита. Найщиріші слова вдячності за сина від міської влади та лучан їм висловив директор НВК № 9 Олександр Дубина. Освятили меморіальну дошку священнослужителі Свято-Троїцького кафедрального собору.


До слова, у неділю, 20 грудня, відкриють меморіальні дошки на будинках, де мешкали:

   Денис Чабанчук (вулиця Конякіна, 29 а) – об 11.00.

   Ігор Філіпчук (вулиця Берестова, 4) – об 11.00.

   Артем Карабан (вулиця Конякіна, 23) – об 11.30.

   Юрій Оніщук (проспект Грушевського, 18) – об 11.30.

   Олег Вишневський (проспект Соборності, 33) – о 12.00.

   Роман Лучук (проспект Молоді, 10) – о 12.00.

   Максим Шульга (вулиця Конякіна, 15) – о 12.00.

   Сергій Курука (проспект Соборності, 26) – о 12.30.

   Сергій Гулюк (вулиця Євгена Коновальця, 2) – о 13.00.

   В'ячеслав Іонов (проспект Соборності, 13 б) – о 13.00.

   Володимир Зарадюк (проспект Відродження, 7) – о 14.00.

Запрошують небайдужих лучан прийти та вшанувати загиблих.













 

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром