Помічникам депутатів не хочуть виділяти окремі місця на засіданнях

17 Грудня 2015, 16:21
2033

Задля підвищення статусу депутата місцевої ради і вдосконалення його можливостей щодо захисту інтересів виборців пропонують помічникам відвідувати засідання у міськраді.

Затвердження положення про помічника-консультанта депутата обговорювали у четвер, 17 грудня, під час засідання постійної комісії з питань комунального майна та приватизації.

Проект на розгляд подав депутат Андрій Козюра. У документі зазначені права та обов’язки помічника та порядок затвердження на посаду.

Депутат Олександр Козлюк поцікавився, навіщо у положенні зазначений пункт про спеціально відведені місця для помічників-консультатів.

«Якщо депутат є на засіданні сесії, то я не думаю, що і помічник має бути присутнім. Це, звісно, на бажання, але на засідання запрошені керівники підрозділів, журналісти. Місця на всіх не вистачить, якщо прийде ще 42 помічники. Це нам драмтеатр треба буде орендувати. Тож пропоную забрати цей пункт про місця для помічників», – зауважив Олександр Козлюк.

Секретар міськради Юлія Вусенко підтримала таке зауваження і запропонувала, щоб на засіданнях був присутній хоча б не більш як один помічник депутата.

«Хотіла би, щоб громада у першу чергу могла бути присутня, а помічник може і подивитися засідання з комп’ютера», – зазначила Юлія Вусенко.

Депутати профільної комісії підтримали проект рішення без пункту про спеціальні місця для сидіння.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024