ТОП-5 питань та відповідей, які звучали на прес-конференції Ігоря Палиці

08 Вересня 2017, 11:25
4561

Журналісти мали змогу поставити питання очільнику Волинської обласної ради Ігорю Палиці.

Прес-конференцію із засобами масової інформації провели у четвер, 7 вересня.

Послухати Палицю та поставити наболілі питання прийшло чимало журналістів. Серед них були працівники інтернет-видань, телебачення, газет, радіо.

Район.Луцьк виокремив п'ять цікавих запитань, на які відповідав Палиця. Зауважимо, що він говорив впевнено та не тихо, хоча перед відповідями на дещо каверзні питання траплялись паузи.

1. Останнім часом ходять чутки, що вас немає на робочому місці? Як часто ви буваєте в ОДА? 

Ігор Палиця: «Голова обласної ради має переживати за бюджет, прикладати зусилля, щоб він не розкрадався. Має слідкувати за тим, чого потребує область, приймати якісь міри, рішення.

Робота – це приймати й аналізувати документацію, готуватись до сесії. Тому я не вважаю, що потрібно сидіти на одному місці, воно на третьому поверсі, якщо ви знаєте.  Робоче місце там, де можна зробити щось на користь області.

Я їжджу і вибиваю нам копійочки в інші області, за кордоном, у своїх друзів, родичів. Таке моє бачення». 

2. Ваш фонд фінансує громадське формування «Варта порядку». Його очільника затримали за незаконне стеження за приватним життям деяких осіб. Нещодавно СБУ оприлюднила таємні телефонні розмови Тиводара й підлеглого Демидюка. В одній з них вони згадували Петровича. То Петрович це ви? І чи давали ви якісь вказівки «Варті порядку»?

Ігор Палиця: «Так, мій фонд їх фінансує. Якщо ви думаєте, що в мене є достатня кількість грошей, коли бізнес вмирає, то ви помиляєтесь. Люди просять грошей на лікарні, памперси і т.д…

Мені немає користі давати їм вказівки стежити за Вусенко, чи ще кимось. Для чого мені це, ці люди. Я і так знаю куди вона піде, в який суд звернеться і до кого».

3. Як ви можете прокоментувати ситуацію, коли керівника вашого фонду Олександра Товстенюка затримали через водіння в алкогольному стані?

Ігор Палиця: «Звичайно, це неправильно. Олександр Віталійович – віруюча людина, і він вчинив неправильно, коли сів за кермо з 0,23 проміле алкоголю в крові. Я намагаюсь не їздити за кермом, коли вип’ю, або й взагалі не їздити, бо на дорозі можуть бути всілякі п’яні водії. І я переконаний, що норму, яка дозволяє 0,2 проміле алкоголю потрібно прибрати. За кермом не можна пити взагалі. Я і сину своєму завжди так кажу – ні краплі, хоча в Щвейцарії дозволено болкал чи два».

4. Ви часто перебуваєте за кордоном, зокрема, в Швейцарії. Можете показати свій паспорт? Із всіма виїздами та в’їздами. 

Ігор Палиця: «Я думаю, це вже занадто низький рівень спілкування, щоб я показував вам свій паспорт»

Ви здійснюєте візити до цієї країни через роботу чи за власними потребами?

«Я розлучений, якщо ви не знали. У Швейцарії живе моя колишня дружина і син. То це нормально, коли я їжджу до них. Співпраці у Швейцарії поки що немає».

5. Перший заступник міського голови Григорій Недопад є вашим родичем?

«Так, це правда. Він є чоловіком моєї двоюрідної племінниці».

Такі родинні стосунки допомогли йому потрапити на цю посаду?

«Я вважаю, що він сам себе зробив. Я з Григорієм Недопадом, якщо бачився разів 15 в житті за весь час, то це максимум. І коли він пішов головою Ківерцівської районної ради, він сам себе зробив. І сьогодні він сам себе робить. І він зі мною не радиться... Да, всіх відлякує кумівство. Кумівство 2004 року. Але не завжди так»

Коментарі
09 Вересня 2017, 00:49
Ви шановні всі питання опишіть, а не з контексту список замовних вибрали ще й відповідь обрізали!
09 Вересня 2017, 19:11
Згідний.я дивився по тв.цю конференцію.і вибрали і обрізали відповіді так як їм вигідно.
09 Вересня 2017, 19:14
Ігор палиця достойно і красиво давав відповіді.конкретно я б сказав.
11 Вересня 2017, 02:00
Будь-які ЗМІ , які працюють "для народу" , чи як то ще кажуть "заради правди" , завжди готові посунути народ і підправити правду заради власної користі . Вже давно ця тенденція розвивається .
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром