Еко-ініціативу Боратинської громади презентували у Києві

18 Червня 2021, 16:41
Еко-ініціативу Боратинської громади презентували у Києві 1049
Еко-ініціативу Боратинської громади презентували у Києві

У Києві відбувся вебінар з обміну кращими практиками «Спільна участь у збереженні навколишнього середовища», на якому презентували еко-ініціативу Боратинської громади.

Про це йдеться на сайті громади.

Захід організували 17 червня  у рамках конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування», який Мінрегіон вже сьомий рік поспіль проводить у партнерстві з Програмою Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні».

Презентувати кращі практики у сфері охорони довкілля завітали переможці конкурсу-2020: Вінницька міська громада, Полтавська обласна рада, Білоцерківська міська громада, Боратинська сільська громада. Спікерами дискусії також стали генеральний директор Директорату з питань розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади та адміністративно-територіального устрою Міністерства Сергій Шаршов, народні депутати Андрій Клочко, Лариса Білозір, В’ячеслав Рубльов, радниця, Голова Відділу міжнародного розвитку Посольства Канади в Україні Ешлі Малруні та заступниця Голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко.

Практику Боратинської громади «ЕкоГромада: шлях змін» представили сільський голова Сергій Яручик та начальник відділу соціально-економічного розвитку Анатолій Левчук. Вони розповіли, що екоініціатива передбачала здійснення заходів у двох ключових сферах: 1) запровадження на базі закладів освіти системи роздільного збирання відходів та системи компостування; 2) екологічна освіта та виховання.

У рамках проєкту було здійснено закупівлю контейнерів для роздільного збору відходів та облаштовано майданчики для сортування відходів на базі 8 закладів освіти громади; проведено масштабний еко-фестиваль Боратинської громади з інтерактивними локаціями для демонстрування різних аспектів еко-культури та поводження з відходами. Одним з ключових етапів проекту стала реалізація ініціативи щодо запровадження системи компостування відходів. На базі п’яти закладів освіти громади були встановлені власноруч сконструйовані компостери.

 Читайте також: Луцьким підліткам влаштували веломандрівку до музею в Рокинях

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром