Вимагають від поліції прозорого розслідування смертельних ДТП

17 Грудня 2015, 13:33
2300 Джерело: korrespondent.net

Громадські активісти та волонтери Луцька вимагають від керівництва обласної та міської поліції публічного розгляду резонансних автоаварій, в яких загинули двоє краян.

Про це пише в мережі Facebook волонтер «Самооборони Майдану» Сергій Рижков.

Зі своєї сторінки в мережі активіст і волонтер звертається до колишнього голови Громадської ради при обласному УМВС Антона Цісарука:

«Прошу Вас скликати Громадську раду при УМВС у Волинській області для розгляду двох резонансних автомобільних аварій: 12 грудня на Київському майдані, внаслідок чого загинув 21-річний Михайло Гапич. Та аварії, яка трапилась в с. Городище-2 із 5 на 6 грудня, внаслідок чого загинув 17-річний Вадим. Також на громадську раду запросити слідчих по даних автокатастрофах, аби вони розповіли в межах дозволеного чинним законодавством, які заходи проведені по встановленню винних в даних ДТП. Чи всі слідчі заходи належно проведені?».

Судячи з коментарів до допису, звернення підтримують понад півсотні волинян, зокрема волонтер Наталя Ариванюк, депутат Павло Данильчук, музикант і композитор Сергій Шишкін та інші відомі волиняни.

Натомість Антон Цісарук у коментарі повідомив, що наказом МВС України в липні 2015 року Громадська рада при ГУНП у Волинській області розпущена.

«Це суперечить простій логіці, але маємо те, що маємо, – зазначає екс-голова Громадської ради. – Від «Самооборони» доцільно підготувати запит згідно із законом «Про доступ до публічної інформації» на отримання інформації щодо цих фактів, розміщення її на сайті або інформування громадськості під час прес-конференції за участю посадовців, винних у затягуванні розслідування».

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментарі
17 Грудня 2015, 22:03
КЛас! гром ради нема півроку , а я і не знаю...хотя є в ній.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром