Якщо в Луцьку захочуть відновити синагогу, то Палиця готовий її фінансувати

07 Вересня 2017, 18:00
3636

З приміщення стародавньої луцької синагоги «виселили» спортклуб «Динамо». Ігор Палиця підтримує відновлення архітектурної пам’ятки.

Під час першої прес-конференції Ігоря Палиці, яку він дав на посаді голови Волинської обласної ради, 7 вересня журналісти Район.Луцьк поцікавилися, чи є правдою інформація про те, що він хоче відновити в цьому приміщенні культову споруду юдейської громади.

Чутки про відновлення «синагоги у синагозі» нашому виданню повідомили читачі.  При цьому деякі респонденти висловлювали побоювання, що спортклуб «виселили», а до підтримки споруди у належному стані справа не дійде.

Така ідея дещо здивувала Ігоря Палицю, але він пообіцяв особисто підтримати відновлення синагоги.

«Нічого проти синагоги не маю. Якщо вона там буде то допоможу», – підтвердив Палиця.

При цьому Ігор Палиця доручив прес-службі обласної ради вияснити «хто саме побоюється, можливо, якісь праві рухи проти».


При цьому голова облради додав: «Я до конфесій не належу. У мене є Бог і 10 заповідей, які я виконую. Для того щоб спілкуватися з Богом мені посередники не потрібні».

Журналістка видання «Волинь24» Людмила Яворська поставила запитання-уточнення, мовляв, благодійний фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» офіційно декларує, що не фінансує будівництва культових споруд.

«Я не з фонду, а особисто готовий допомогти, якщо місцевій релігійній громаді це буде потрібно. Адже моя мама єврейка», – сказав Ігор Палиця.


 

Коментарі
08 Вересня 2017, 13:19
Це і буде штаб-квартирою Укропу
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром