До Луцька приїде Оксана Забужко

17 Червня 2021, 11:06
Оксана Забужко 829
Оксана Забужко

Відома письменниця Оксана Забужко приїде до Луцька, на свою маленьку батьківщину, та гостюватиме тут впродовж тижня.

Триває п'ятий тиждень Луцької літературної резиденції. Місто вже відвідали Мирослав Лаюк, Любко Дереш, Макс Кідрук та Катерина Калитко. Кожен з них протягом тижня жив, працював, відпочивав, відвідував музеї, ходив на екскурсії, спілкувався з журналістами й зустрічався з читачами. Літератори мали змогу відчути Луцьк і побачити його найпотаємніші куточки. Про це йдеться на сайті Луцькради.

З 14 по 20 червня у місті мала перебувати заключна резидентка цьогорічного проєкту Оксана Забужко, але з об’єктивних причин організатори змушені дещо скоригувати свої плани. Візит письменниці трохи змістився в часі, але він обов’язково відбудеться. Забужко планує відвідати Луцьк з 1 по 7 липня.

Нагадаємо, що метою Луцької літературної резиденції є популяризація Луцька та його міських просторів як мистецького осередку, а також міста європейського культурного контексту. Результатом резиденції стане збірка творів (оповідань, есе, новел), створених резидентами в межах резиденції та під її впливом. Твори, в яких Луцьк є місцем подій, героєм чи містом персонажів, покликані популяризувати місто в українському та європейському мистецьких контекстах як привабливу туристичну дестинацію.

Читайте також: У Музеї Корсаків презентували проєкт луцького вуличного художника

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром