У Музеї Корсаків презентували проєкт луцького вуличного художника

17 Червня 2021, 09:00
У Музеї Корсаків презентували проєкт луцького вуличного художника 1138
У Музеї Корсаків презентували проєкт луцького вуличного художника

У Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків презентували виставковий проєкт луцького вуличного художника Андрія Калькова.

На заході 16 червня побувала журналістка Район.Луцьк.

Виставковий проєкт Archilation 0.05 показали  в межах молодіжної артплатформи ENTER.

Андрій Кальков обрав мистецтво ще у сьомому класі, коли пішов у художню школу. Ще тоді він зацікавився стріт-артом і почав малювати власні графіті. За словами керуючої партнерки музею Лесі Корсак, графіті юному художнику виявилося замало і його почали приваблювати мурали.

«Стиль роботи Андрія Калькова абсолютно впізнаваний. Хто хоч один раз бачив його твори, то знає, що його стиль абсолютно неповторний. Роботи яскраві, надихаючі, медитативні, впливають на кожного особисто на різних рівнях», – зазначила Леся Корсак.

Андрій Кальков після художньої школи вступив до Косівського інституту прикладного і декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв на спеціальність «монументальний живопис». Класична художня освіта вплинула і на його подальші роботи.

Зараз художник виставляється не лише в Україні, але й закордоном і співпрацює з міжнародними організаціями. Також бере участь в колабораціях з брендами одягу, зокрема Street Wear та Urban Planet.

Робота, представлена в Музеї Корсаків, є продовженням серії «Круговорот».

«Художник бере за основу спіраль і поєднує з поп-артом, таким чином створюючи свою мову», – сказала Леся Корсак.

Андрій Кальков розповів, що у своїй творчості надихається випадковою архітектурою, яку знаходить на просторах інтернету. Для Archilation 0.05 натхненням стали випадкові сходи, які автор також поєднав зі спіраллю і виконав у своєму «фірмовому» стилі.

«Я хочу сказати, що сьогодні ми знаходимося під таким великим потоком інформації, що інколи варто переключити мозок і сприймати мистецтво як музику без слів, просто образи. Сподіваюся, що такі моменти зроблять нас трошки спокійнішими», – додав художник.

Після офіційної частини гості презентації могли отримати автограф від Андрія Калькова і поспілкуватися з ним. Художник у свою чергу подарував усім присутнім стікери з його роботою.

Читайте такожЗакохатись боковим поглядом. Художниця Олена Бурдаш про творчість, пошуки себе і львівських хіпі

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром