Владу депутату: головним на сесії міськради тепер може бути будь-який обранець

07 Вересня 2017, 11:55
1969

Луцька міська рада затвердила зміни в регламенті.

Проект рішення, в якому йдеться про внесення змін в регламенті ради прийняли 7 вересня на засіданні 30-ї сесії Луцькради.

Начальник юридичного департаменту Луцькради Наталія Юрченко зазначила, що більшість змін до регламенту є технічними та коректують чинні статті регламенту, усувають прогалини законодавства.

Не усі депутати погоджувались із запропонованими змінами, підтримали проект 22 депутати із 35 присутніх.

Головним в оновленому регламенті є те, що відтепер депутати зможуть вести сесії та інші засідання.

Таке стане можливим  у разі відсутності секретаря ради чи міського голови, у випадку, коли вони не матимуть можливості вести сесію чи інше засідання. Тоді це доручатиметься депутатам.

Не менш важливим  стало те, що тепер розглядати будь-які питання зможуть будь-які комісії Луцької ради, а не так, як раніше – профільні.

Депутат Микола Федік був проти цих змін:

«Кожна комісія має свій певний напрямок. А тепер у нас в регламенті буде так, що питання  може розглянути будь-яка комісія. Тоді навіщо регламентна комісія, якщо питання можуть розглядати всі?».

Також він зазначив, що немає ніяких обставин для того, щоб приймати такі зміни.

«Цими змінами закладається пряме порушення законодавства, обмежуються права депутатів, зміни нівелюють сам підхід постійних комісій, нівелюють принципи професійності».

Депутат Тарас Шляхтич запропонував внести декілька змін в оновлений регламент. Зміни стосувались виключення формулювання «одна із постійних комісій міської ради», а змінити на «постійні комісії міської ради».

Та депутати його не підтримали.

Також деякі депутати вважають, що такі зміни є підготовкою до поновлення на посаді секретаря Луцькради Григорія Пустовіта.

 

Коментарі
07 Вересня 2017, 18:27
це повна дурість навіщо тоді посади секретаря,
07 Вересня 2017, 18:30
це повна дурість навіщо тоді посада секретаря ради але не дивно адже така думка може прийти в голову прапорщику,
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром