Балка: стічні води можуть потрапити й залишитися в городах мешканців

06 Вересня 2017, 19:55
2629

Мешканці мікрорайону Балка проти проведення траншеї по їх городах, але за те, щоб трубу провели до кінця річки Сапалаївка.

Про це повідомляє Сфера ТВ.

Комунальники у віторок, 5 вересня почали робити там яму, аби зробити дренаж для стічних вод, проте вода потраплятиме в городи мешканців і залишатися там, адже далі рухатися їй не буде куди.

«Вони хочуть висунути, кинути трубу на пару метрів, а далі їх це не хвилює і вода вся буде йти по наших городах, по моєму городі. І так після дощу дуже багато води, вода стоїть по коліна, а якщо вони пустять ще від дому воду, то виходить буде плавати все, що отам наплавано», – зазначає місцевий мешканець Вадим Шевчук.

Мешканці запевняють, що вони не проти траншеї, але потрібно трубу провести через городи до кінця річки Сапалаївка.

Хоча в комунальників свої плани.

Відтак, більше трьох мільйонів, а саме стільки виділила міська влада на проект, закопають в землю. Хоча проблему можна вирішити на багато простіше, адже поруч виритої ями уже є готова траншея. Її тільки потрібно розчистити.

«Мешканці мікрорайону хочуть, щоб нове будівництво стічних вод зробили по-правильному, тобто, почали з кінця, а не закінчили по середині. Починаючи від річки Сапалаївка, куди це все направляється, прочистили весь канал і встановили правильну очисну споруду для того, щоб не затоплювало їхні городи і їхні помешкання», – говорить мешканець мікрорайону Сергій Бучко.

Петро Нестерук, голова фракції БПП в міській раді розповідає, що вже два роки займається цим питанням і нарешті весною виділили кошти, аби розпочати роботи. Каже, що проблема виникла тоді, коли поруч побудували багатоповерхівки і позрізали дерева, які і стримували воду.

«Об’їздили весь мікрорайон, вивчили всі напрямки, куди це можна буде пустити. І найкращий напрямок – це до річки Сапалаївка. Річка Сапалаївка, балкою, через яку й назвали наш мікрорайон. Так як воно було колись, колись сюдою йшло русло річки», – запевняє Петро Нестерук.

Він додає, що проблему потрібно вирішувати комплексно.

«Якщо воно закінчиться з самого початку, то це не вирішення проблеми. Проблема перекидається з однієї сторони в трохи іншу. Тобто, це перенесення проблеми. Хотілося б, щоб цю проблему в сукупності все ж таки вирішили до кінця», – підсумовує Нестерук.

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром