Кіностудію «Волинь» не закриватимуть

11 Червня 2021, 18:00
Аматорську кіностудію «Волинь» не закриватимуть 1149
Аматорську кіностудію «Волинь» не закриватимуть

Аматорську кіностудію «Волинь» не закриватимуть.

Про це повідомляє «Суспільне».

Режисер і єдиний працівник Олександр Савчук розповів: повідомлення про те, що кіностудію хочуть оптимізувати, а його звільнити, він отримав у понеділок, 7 червня. Через 2 місяці мала б припинити роботу й сама кіностудія. Лист підписала директорка обласного науково-методичного центру культури Любов Рожнова.

«Сьогодні вона подзвонила й сказала, що рішення про оптимізацію кіностудії «Волинь» відмінили, кошти віднайдені та кіностудія працює в штатному режимі», — каже Олександр Савчук.

Директорка обласного науково-методичного центру культури Любов Рожнова телефоном підтвердила, що кіностудію оптимізовувати не будуть. Чому змінили рішення – не пояснила. Коментувати це на камеру відмовилась.

Довідково: 

У 70-х роках минулого століття у Луцьку запрацювала Народна аматорська кіностудія «Волинь». Це школа для фото- і кінолюбителів. Режисер Олесь Санін і кінооператор Сергій Михальчук починали свою роботу в кіностудії. У середині 80-х у кіностудію приїздив Іван Миколайчук з французькою режисеркою Еліані Сабате. Натхненником кіностудії «Волинь» та її директором понад 40 років був Борис Ревенко.

Читайте також: Восьмий «Чілдрен Кінофест» оголосив переможців

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром