Луцький школяр привіз «бронзу» з міжнародної олімпіади

05 Вересня 2017, 10:59
2875

Учень 11 класу 21 гімназії ім.М.Кравчука м. Луцька Артем Кавара був учасником ХІ Міжнародної олімпіади наук про Землю (географії) в м. Софія Антполіс (Франція), в якій брали участь понад 30 країн світу. 

За результатами змагань він виборов бронзову медаль в індивідиуальному рейтингу і золоту медаль при захисті командного наукового проекту, - інформує ВолиньPost з посиланням на Інститут модернізації змісту освіти.

Урочиста церемонія відкриття олімпіади відбулося у приміщенні Політехнічного інституту Університету Лазурового узбережжя в Ніцці. Команду України в Міжнародній учнівській олімпіаді з географії представляли 4 учні.

Керівником команди був Роман Гладковський, головний спеціаліст департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України, науковим керівником – Юліан Брайчевський, доцент Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кандидат географічних наук.

Програма олімпіади передбачала виконання учнями теоретичних та практичних завдань з галузей знань про географічну оболонку Землі: геосферу, гідросферу, атмосферу та астросферу. Особливістю цієї олімпіади є конкурс дослідницьких проектів, що проводиться між інтернаціональними групами учнів з метою оцінки вміння працювати у складі міжнародних дослідницьких груп.

Господарі олімпіади запропонували учням насичену екскурсійну програму, що передбачала відвідування місцевих природних пам’яток і культурних об’єктів, місцевих загальноосвітніх шкіл та вищих начальних закладів. 

Тож, окрім нагоди проявити себе у дослідницькій царині, учасники мали змогу краще познайомитися з особливостями природи, історії, культури та специфікою освітянського життя Лазурового узбережжя, а також відчути атмосферу повсякденного життя Франції.

За результатами змагань у здобутку команди школярів України – бронзова медаль. Її у цих престижних міжнародних змаганнях виборов Артем Кавара, а за виконання наукового проекту в рамках олімпіади, Артем нагороджений Дипломом І ступеня (золота відзнака).



У жовтні – листопаді українські школярі візьмуть участь ще в двох міжнародних учнівських олімпіадах – з екології та астрономії.


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром