Шахрай з Луцька продавав довірливим громадянам уявні товари та послуги

04 Вересня 2017, 16:02
2415

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення лучанином низки шахрайств.

Про це йдеться у повідомленні на сайті прокуратури Волинської області.

Раніше вже судимий за такі злочини 35-річний чоловік у листопаді 2016 року, пообіцявши продати диван, але не маючи наміру його продавати, узяв із потенційного покупця завдаток у сумі 820 гривень та витратив гроші на власні потреби.

У січні 2017 року він розмістив на сайті OLX оголошення про продаж мобільного телефона за гарною ціною та попрохав громадянина здійснити передоплату у сумі 1500 гривень на банківську картку, пообіцявши після цього надіслати товар. Звісно, після одержання коштів продавець зник, а покупець лишився без омріяного гаджета.

Так само у січні 2017 року через сайти оголошень зловмисник п'ять разів продавав неіснуючі бігові доріжки, одержував від потенційних покупців завдаток від 500 до 3500 гривень та зникав.

У травні він ще раз у такий же спосіб «продав» мобільний телефон, ошукавши громадянина на 4 тисячі гривень, а вже у червні почав «здавати в оренду» неіснуючий будинок на озері Світязь, та одержав від двох довірливих громадян по 600 гривень.

Усього своїми шахрайськими діями чоловік завдав своїм жертвам матеріальної шкоди на понад 14 тисяч гривень.

Нині зловмисника обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України, й невдовзі він постане перед судом, який і визначить йому міру покарання.

Читайте також: Шахрай, який видурив у лучан майже сто тисяч на надгробки, сяде за ґрати на рік

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром