Які програми міського фінансування підтримав виконком

16 Грудня 2015, 10:12
2229

Члени виконавчого комітету підтримали програму розвитку освіти міста, здоров’я, співпраці з молоддю, фінансування  культурно-мистецьких заходів, охорони природного середовища та протидії злочинності.

Перше засідання виконовчого комітету новообраної міськради відбувається у середу, 16 грудня.

Програму розвитку освіти міста на 2016-2020 роки одноголосно ухвалили першою. Начальник управління освіти Олег Гребенюк розповів, що програма спрямована на кілька аспектів розвитку освіти.

«Ми внесли зміни порівняно з обласною програмою, також внесли доповнення – оздоровлення, духовне виховання і військово-патріотичне виховання. Вона тісно переплітається з екологією, комунальним господарством, озелененням, бо в нас багато спільних точок дотику», – зазначив Олег Гребенюк.

 Підтримали члени виконкому і програму «Здоров’я лучан». За неї віддало голоси 15 членів засідання.

«Зараз залишаються поширеними такі хвороби, як туберкульоз і ті, що передаються статевим шляхом. Негативний вплив на стан здоров’я надає і екологічна ситуація. Також проблемне питання – безоплатне забезпечення ліками певних категорій громадян. Зробити пріоритетними покращення послуг первинної медичної допомоги», – розповів начальник управління охорони здоров’я Микола Якимчук.

Варто зазначити, що програма не передбачає фінансування з обласного бюджету, а бере до уваги тільки міський та державний.

 Проголосували на засіданні і за молодіжну програму. Начальник відділу у справах молоді та сім'ї Олексій Веремійчик розповів, що програма полягає не так у підтримці молоді, як у співпраці з нею. Окрім того зберігається напрямок сімейної політики.

Більшістю голосів підтримали також програму фінансування заходів державного, обласного, місцевого значення та програму фінансування культурно-мистецьких та культурологічних заходів.

Проект Комплексної програми охорони навколишнього природного середовища міста Луцька на 2016-2017 також підтримали на засіданні виконавчого комітету. Начальник відділу екології Анатолій Гламазда розповів, що програма розрахована на охорону тваринного та рослинного середовища, повітряних та водних ресурсів. А також включає поводження з побутовими відходами.

Не оминули увагою і програму забезпечення особистої безпеки громадян та протидії злочинності на 2016-2017 роки. Більшістю голосів члени виконкому проголосували за її реалізацію.

Після перерви члени виконавчого комітету продовжать голосування за решту представлених програм.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024