Директор «Луцьктепла» розповів, що привело підприємство до кризи

16 Грудня 2015, 09:35
2245

Основною причиною занепаду комунального підприємства його директор Юрій Паращій вважає «геноцидну» політику держави.

У вівторок, 16 грудня, депутати міськради зустрілися з керівництвом та працівниками КП «Луцьктепло», щоб розібратися з основними проблемами на підприємстві та зі шляхами їх вирішення.

На сьогодні чисельність штатних працівників складає 829 осіб, з них 78 – працівники адміністрації. Середня зарплата працівників адміністрації становить 4785 гривень, а звичайні робітники отримують в середньому 3451 тисячу гривень.

Директор «Луцьктепла» Юрій Паращій розповів, що усі кошти, які надходили на рахунки підприємства, віддавали на заробітні плати. Проте ситуація значно погіршилася, коли Росія висунула вимоги про 100%-ні розрахунки та попередню оплату за газ. В один момент підприємство просто перевели на ринкові умови. Також було прийнято ряд законодавчих актів на рівні України, що призвело до погіршення фінансового становища. Окрім того, держава боргує підприємству за виплати за пільговими категоріями населення.

«На сьогоднішній день ситуація більш-менш стабілізувалася. Проте зараз немає жодного обласного центру, який не має боргів перед НАК «Нафтогаз України». Немає й якоїсь успішної формули, яку можна було б перейняти у когось і використати для становища «Луцьктепла». Ми часто приїжджаємо до Києва, проте нас ніхто не чує. Вже збиралися і петицію писати, і залучити якихось європейських спостерігачів, щоб влада до нас дослухалася. Це є геноцид теплової галузі», – зазначив Юрій Паращій.

Голова профспілки Неоніла Слюсар зауважила, що з проблемами працівники не раз зверталися до депутатів минулої каденції, проте вони не звертали уваги на скарги. Тож з новими обранцями хочуть налагодити мову, адже підприємство фактично перебуває під їхньою владою. Тому політики повинні бути безпосередніми учасниками процесу виводу «Луцьктепла» із кризи. Детально обговорити проблеми вирішили на засіданні постійної комісії із питань житлово-комунального господарства, на яку запросили працівників підприємства.










Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментарі
16 Грудня 2015, 20:50
Нічого собі зарплати!!!!! Візьміть мене в Луцьктепло. Зрозуміло чому внас криза комунальної галузії. А автівки дорогущі не треба висвітлювати!!!!!!
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024