Яким буде новий бюджет Луцька

16 Грудня 2015, 09:08
2109 Джерело: sevstory.ru

Депутатів ознайомили з програмами, які фінансуватимуться міським бюджетом з нового року.

Начальник управління фінансів та бюджету Луцька Лілія Єлова розповіла, що бюджет міста буде відрізнятися від того, який представили депутатам.

«Зараз  плануються значні зміни до податкового та бюджетного кодексів. Збираються перевести на бюджет міста пільговий проїзд та профтехосвіту. Бюджет,  по якому ми будемо жити, буде відрізнятися від представленого до затвердження», – зазначила начальник фінансового правління.

Зокрема депутатам розповіли про ключові завдання програм, які можуть фінансуватися з міського бюджету в наступному році.

Програма благоустрою міста включає підрозділи вулично-дорожньої мережі (мости, дороги, шляхопроводи, мережі освітлення, тротуари), зелені насадження, а також обслуговування об’єктів меморіальної слави.

Програма співпраці з молоддю та соціальної підтримки жінок та дітей передбачає пільгове оздоровлення дітей, підтримку молодіжних ініціатив, патріотичне виховання молоді, міжнародну співпрацю та підвищення туристичного іміджу Луцька.

На програму електронного урядування та інформації Луцька з міського бюджету просять 2,5 мільйона гривень. Нею передбачено створення СКС (структурованої кабельної системи), системи резервування даних, модернізацію офіційного сайту міськради, а також створення зручного середовища доступу до відкритих даних.

Програма охорони природнього навколишнього середовища має кілька підрозділів – охорона повітря, охорона водних ресурсів, зелені насадження та поводження з відходами.

На програму фінансування заходів державного, обласного та місцевого значення просять 600 тисяч гривень. З них 370 тисяч на масштабні заходи, приурочені до таких свят, як День Незалежності, вшанування жертв Голодомору та інші. Та 130 тисяч на професійні свята та ювілеї. І ще 100 тисяч на вшанування пам’яті лучан, які загинули на сході.

Програма культурно-мистецьких заходів може бути повністю реалізована за наявності 930 тисяч гривень. Вона включає заходи з популяризації культурної спадщини міста. Входять сюди також бібліотеки, обдаровані діти та творча молодь. Окрім того, програмою передбаченні заходи на підтримку представників творчої еліти.

На програму захисту громадян та протидії злочинності просять 1 мільйон 800 тисяч. Вона розрахована на два роки,  то ж з міського бюджету на неї у 2016 році може піти 900 тисяч гривень.Програма передбачає профілактику правопорушень, запобігання виникненню умов для злочинів. А також має забезпечити захист прав та свобод лучан, посилити боротьбу з наркоманією.

Міська програма «Прозора влада» розрахована на 2016-2018 роки. І має на меті залучати щороку залучати кошти міського бюджету в розмірі 740 тисяч гривень. З них 350 тисяч на реалізацію завдань відділу інформаційної роботи та 390 тисяч на роботу комунального підприємства-газети «Луцький замок».

Програма економічного і соціального розвитку міста має на меті залучити близько 372 мільйони гривень з усіх джерел. Вона передбачає розширення, модернізацію та відкриття амбулаторій на вулицях Наливайка, Стрілецькій та Бенделіані. Це відбуватиметься за допомогою фінансування Світового банку розвитку. Планується також створити 200 додаткових місць у дитячих садочках. Для цього планується реконструкція ДНЗ на вулицях Декабристів, Соборності та Дубнівській

На реалізацію програми забезпечення заходів із мобілізації людських і транспортних ресурсів хочуть витратити 345 тисяч гривень. З  них 100 тисяч з обласного бюджету. Вона передбачає оповіщення військовозобов’язаних, поставку до військових частин, виготовлення бланків і ремонт транспортних засобів.

Детальніше усі запропоновані програми будуть розглядатися на профільних комісіях, після чого їх представлять до затвердження на сесії міської ради. 

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром