Замок Любарта: розпочалися лицарські бої

02 Вересня 2017, 17:45
3829

Близько 50 лицарів із різних куточків України прибули до Луцького замку, аби позмагатися за право увійти до Національної збірної із середньовічного бою.

Запаморочливі двобої та групові бої відбуваються у стінах замку 2 вересня в рамках фестивалю «Середньовічний Лучеськ. Доблесть віків» , – пише ІА Волинські новини.

Нагадаємо, що проведення такого фестивалю в Луцьку стало можливим завдяки конкурсу соціальних проектів туристичного спрямування від Луцької міської ради та Британської ради, на який представники клубу середньовічного бою «Айна Бера. Луцьк» подали проект дійства, котрий у підсумку отримав грант. А мета заходу полягає в намаганні практично наблизити містянам середньовічну епоху та популяризації лицарського бою, який, до речі, цього року в Україні було визнано офіційним неолімпійським видом спорту.

«Лицарі завжди жили в нашому місті, і я переконана, що вони завжди тут будуть. Лицарство – це не лише титул, це і стан розуму й душі. Лицарями були князі та їхні воїни, лицарями були шляхтичі та козаки, воїни УНР, солдати Другої світової війни, а сьогодні лицарями є ті хлопці, які воюють на сході України», – зазначила керівниця управління промоції та туризму Луцької міської ради Катерина Теліпська й додала, що такі змагання вперше проходять у місті.

Директор молодіжного центру Волині Захар Ткачук, своєю чергою, підкреслив: «Я вважаю, що замки будувалися не для музеїв, а для життя, тому для нас дуже важливо хоч трохи вдихнути не тільки історії, а й сучасності в наш замок і побільше проводити різних заходів».

Він теж висловив сподівання, що фестиваль «Середньовічний Лучеськ. Доблесть віків» стане успішним і відбуватиметься у Луцькому замку щороку.

Окрім лицарських боїв, програма фестивалю містить й інші розваги, зокрема для відвідувачів, – це можливість поуправлятися у фехтуванні, стрільбі з лука, пограти в арчер тег і, звичайно, сфотографуватися у лицарських обладунках.







 

Коментарі
02 Вересня 2017, 23:55
А мені було нудно і не цікаво...
03 Вересня 2017, 02:01
Це вони щоб на буряки не ходити.З жиру,з жиру пацани бісяться.Марна трата часу.Дурдом.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром