Призначили нового прокурора Луцька

15 Грудня 2015, 17:35
11431 Джерело: ndilo.com.ua

Стали відомі імена призначених керівників новостворених місцевих прокуратур – оновлену Луцьку місцеву прокуратуру очолив колишній співробітник прокуратури області й прокурор Нововолинська Олександр Шпота.

Цю інформацію у коментарі IA ZIK підтвердила речниця прокуратури області Наталка Мурахевич.

За її словами, до призначення в Луцьку прокурор очолював прокуратуру Нововолинська.

Про ймовірне призначення Шпоти писав на своїй сторінці у Facebook народний депутат Ігор Лапін. Він виклав список претендентів у прокурори Луцька, серед яких найімовірнішими кандидатами були  Юрченко Олег Віталійович, Балас Катерина Василівна та Шпота Олександр Володимирович. Після успішних тестів і співбесіди Генеральна прокуратура України зупинилася на Олександрі Шпоті.

Як зазначає видання «Нововолинськ діловий», Олександр Шпота працював у Луцьку в обласній прокуратурі – був начальником відділу підтримання державних обвинувачень. «Засвітився» як публічна особа у судовому процесі по сумнозвісній справі Довжиків (загадкова розправа з родиною колишнього міліціонера з Каменя-Каширського). Від 7 травня 2014-го – прокурор міста Нововолинська. Заочно навчався в Національній академії прокуратури України,

Як пише видання «Четверта влада», у декларації за 2013 рік в Олександра Шпони з річних доходів – гола зарплата у 144 тисячі 414 гривень. Серед майна задекларовано автомобілі «Mitsubishi Outlander» 2007 року випуску та «Toyota Camry» 2008 року випуску, квартира площею 94 кв. м. Жодних витрат на обслуговування майна не вказано.

Серед членів своєї сім`ї Олександр Шпота вказав дружину та дочку. У них задекларовано 37 тисяч 886 гривень зарплати та земельна ділянка площею 12,56 сотих.

Як пише Волинське агентство розслідувань, дружина прокурора Марта Шпота – начальник другого відділу Державної виконавчої служби Луцького міського управління юстиції (станом на 3 квітня 2015 року).

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментарі
15 Грудня 2015, 20:55
А де знамениті та звучні призвіща?
15 Грудня 2015, 22:18
Так в Нововолинську Шпота О.В. під час пікетування дитячого садочка №9 котру мер міста віддав прокуратурі,де зараз перший поверх перетворили у спальний варіант,а не установу для правосуддя,ця особа назвала себе ---приватною особою!!!! Шокін геніальний наш &quot;недостріляний&quot;-що чудиш? <br/>Тепер 14.10.15року коли за указом чоколядного непорозуміння треба було всім держустановам на будівлі вивішувати в честь шани державний прапор.Шпота цей указ проігнорував.як і всі ЗАКОНИ УКРАЇНИ. З приводу держпрапора прошу репост до всіх свіомих версттв населення для суспільного резонансу..адже це складова держзради і сепаратизму.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39