Старшокласники луцької школи 1984 року

02 Вересня 2017, 10:19
4381

Знахідки з Луцького форуму вкотре вражають. Сьогоднішня колекція була виставлена на форумі користувачем Otto Kreer. На світлинах школярі, які навчались в середній школі №4 міста Луцька.

На фото – випускники 1984 року, які навчались в кінці 1970 – на початку 1980-х років, – повідомляють Хроніки Любарта.

В цей час школярі відчували себе не так вільно, як сучасні. Багато речей на території школи суворо заборонялось. Довгий час учні в школі писали чорнилом і лише 1970-х Міністерство освіти СРСР дозволило користуватися кульковими ручками. Це був справжній прорив, всі діти зітхнули з полегшенням.

Існує така легенда, що жінки, які навчались в школі при Радянському Союзі, найбільше не люблять в одязі коричневий колір. Причиною цього є шкільна форма, яка складалась із плаття моторошного коричневого кольору і чорного фартуха. Як зараз пам’ятаю, тканина була дуже не приємна на дотик, особливо в спекотні дні вересня та травня. Носили таку форму цілий рік.

Святковий одяг в школі доповнювався білим фартухом та бантами. Також мами старались доповнити шкільну форму доньки білими комірцями, які дуже часто перешивали із мережив та гіпюру.

Невід’ємною річчю радянського школяра був портфель, не завжди зручний і практичний, проте на ньому було ідеально кататись з гірок взимку, битись і кидатись.

Головний гаджет початку 1980-х років була гра «Ну постривай», яка, виявляється, є радянською копією гри Nintendo EG-26 Egg. Найпоширенішою і улюбленої грою учнів в зошиті, тоді був «Морський бій», який залишався популярним до 1990-х. Коли твій сусід по парті хворів, то на самоті можна було зайняти себе малюванням «косичок» на полях зошита.

Зошити в радянського школяра були не такі яскраві та глянцеві як зараз. В основному їх останню сторінку прикрашала або табличка множення або гімн Радянського Союзу.

1 вересня було справжнім святом для першокласників, бо чим старші учні ставали, тим менше хотілося йти в школу. Перше вересня в старших класах було не таким значущим, більше сумним, бо літо вже закінчилося.
























 

Коментарі
03 Вересня 2017, 01:38
Круто я тоді народився тільки 1984
03 Вересня 2017, 15:16
не хочу старіти
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром