Понад сімдесят організацій орендують приміщення за гривню в рік

30 Червня 2015, 18:30
6253

Міська влада прагне публічно визначати, які громадські організації можуть орендувати приміщення комунальної власності на пільгових умовах.

На чергову сесію планують винести проект рішення про порядок надання пільг за орендну плату громадським організаціям. У розпорядженні Район. Луцьк є інформація, що зараз близько 70 громадських організацій орендують приміщення міської комунальної власності і платять за це одну гривню на рік.

Відділ управління майном міської комунальної власності оприлюднив списки 34 ГО, які надали виконавчі органи міськради: вони, на їх думку, дієві й активні в житті міста, - пише ІА Волинські новини.

Лише окремі з них уже орендують приміщення за гривню. Інші ж платять за оренду чималі суми, роблять власним коштом ремонт тощо.

Отже, серед активних ГО, списки яких надали у виконавчих органах, такі: Братство бджолярів Волині «Ройовий стан», «Рукотвори Волині», Асоціація регіонального розвитку, Волинське крайове Братство Святого Апостола Андрія Первозванного, Обласна організація Національної спілки письменників України, Обласна організація Національної спілки художників України, Обласне відділення Товариства охорони пам’яток України, Обласний осередок Національної спілки кобзарів України, Інститут розвитку міста, Козацьке стрілецьке братство, Обласна асоціація незалежних письменників імені Чубинського, Союз Українок, Серце до серця, Товариство «Холмщина», Товариство польської культури імені Тадеуша Костюшка, Волинське товариство польського мистецтва «Барви рубежів», Культурне об’єднання «100 Вт», Туристичний клуб «Ми», «Луцький джазовий клуб».

Є й такі організації, що мають важливе соціальне значення для населення, а саме: Обласна організація фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України, Обласна рада фізкультурно-спортивного товариства «Колос», Обласне фізкультурно-спортивне товариство «Спартак», Обласне фізкультурно-спортивне товариство «Україна», ГО Велосипедний клуб «Темп», ГО Федерація боротьби дзюдо і самбо, Асоціація спортивного танцю Волинської області, Спортивно-оздоровичий комплекс «Адреналін Сіті», Волинська обласна ГО «Ми плюс», Арена розваг «Генератор Сіті» ТРЦ «Порт Сіті», Волинський осередок Федерації тенісу України, Федерація футболу міста Луцька, Федерація боксу міста Луцька, а також Федерація тенісу настільного Волинської області.

Наголошуємо, що лише окремі з них вже орендують приміщення за 1 гривню.

Насправді ж цей список неповний.

За словами начальника відділу управління майном міської комунальної власності Алли Грабко, сформували цей список з метою визначити ті організації, які беруть активну участь у житті міста:

«Цей список насправді неповний, тому що ми звертались до кількох структурних підрозділів з проханням надати інформацію про ті організації, з якими вони співпрацюють і які, на їхню думку, активні під час різноманітних міських заходів. Це відповіді лише з управління культури та комітету по фізичні культурі та спорту, є ще відповіді з управління освіти та інших виконавчих органів».

Тож відповіді від структурних підрозділів міськради – це один з критеріїв, за яким визначатимуться справді дієві організації, які приносять користь громаді.

«В ідеалі, ми б хотіли провести публічне обговорення теми і спитати, за якими критеріями громадські організації можуть орендувати приміщення на пільгових умовах. Однак ми ще не визначились з форматом такого обговорення. Але інформацію про це ми розмістимо і на офіційному сайті, і в газеті «Луцький Замок», де дамо контакти, за якими можна буде подавати пропозиції. Бо охочих орендувати на пільгових умовах насправді багато, і вони є протягом року. Тож нам цікава думка не лише самих громадських організацій, а й кожного жителя щодо того, на яких умовах і кому можна надавати приміщення фактично за безцінь. Адже ми повинні розуміти, що чим більше пільг, тим менше коштів у міську казну, а це гроші на освіту, культуру, інші важливі сфери», - прокоментувала Алла Грабко.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39