Піаністка з Гіркої Полонки здобула премію на Міжнародному конкурсі

31 Травня 2021, 11:47
910

Нещодавно у Луцьку завершився ІІ Міжнародний конкурс піаністів «Шопенівська весна». Серед переможців була учениця Гіркополонківської дитячої музичної школи Марта Сидорук.

Про це йдеться на сайті Боратинської громади.

Свою виконавську майстерність демонстрували 93 учасники з України, Литви, Білорусі, Польщі та Китаю. Україну представляли виконавці з Луцька та Волині, з Києва та Київщини, зі Львова та Львівщини, з Івано-Франківщини, Закарпаття, Кривого Рогу та області, з Черкас, Херсону, Харкова, Одеси, Маріуполя, Вінниці, Запоріжжя, Чернівців.

Оцінювали конкурсні виступи провідні фахівці: народні артисти України Юрій Кот та Оксана Рапіта (Україна), професор Познанської музичної академії Анджей Татарський (Польща), засновник і керівник Фундації Ґеорґі Ференцзи, член міжнародної федерації Шопенівських товариств Ізабелла Дарска Хавасі (Угорщина) та кандидат мистецтвознавства, доцент Білоруської державної академії музики Вероніка Сахарова (Білорусь).

За рішенням журі участь у ІІ турі конкурсу продовжили 70 учасників, серед них і учениця Гіркополонківської дитячої музичної школи Марта Сидорук. Виступ піаністки виявився вкрай вдалим, тож Марта стала лауреатом ІІІ премії (до речі, єдина учасниця-лауреат з сільської музичної школи).

Читайте такожУ Луцьку юні спортсмени тренувалися у замку Любарта 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром