Луцький лучник вперше став Чемпіоном України

31 Травня 2021, 09:10
830

Лучник з Луцька вперше переміг на Чемпіонаті України зі стрільби з лука серед осіб з ураженням опорно-рухового апарату.

Про це повідомили на сторінці клубу «Луцькі соколи».

У Львові 28-30 травня відбувався Чемпіонат України зі стрільби з лука серед осіб з УОРА. Волинську область представляло двоє спортсменів, які змагалися в категорії «Олімпійський лук, чоловіки, 30 метрів» – Цуман Сергій та Голінчак Іван.

За результатами Кваліфікації Іван посів 5-те місце. Після першої дистанції Іван був другим, але через технічні причини другу дистанцію стріляв 5-ма стрілами замість 6-ти і через це значно опустився в рейтингу. У Сергія стрільба цього разу не задалась, він став 9-м. Відповідно в Олімпійський раунд пройшов лише Іван.

 В Олімпійському раунді «Луцький сокіл» з рахунком 6-0 переміг в першому спарингу. Другий спаринг Івана був з лідером кваліфікації  з Львівщини і в дуже напруженій боротьбі з рахунком 7-3 Голінчак виграв і вибив лідера з боротьби за золото. У Фіналі Іван Голінчак змагався з представником Київщини і переміг його на останній серії з рахунком 6-4.

«Вперше в історії клубу, Луцька та Волинського інваспорту наш спортсмен стає Чемпіоном зі стрільби з лука на дистанції 30 метрів серед осіб з УОРА! (Вправа КД-1) Це було нереально, але тренування, наполегливість, стійкість, командна робота дали своє! Веземо перше золото зі стрільби з лука на Волинь! Це історія!», – йдеться в дописі.

Івана Голінчак також  виконав  ІІ дорослий розряд (305 балів на першій дистанції).

Загалом в змаганнях брали участь 33 спортсмени зі всієї України. Змагання проходили на дистанції 70, 50 і 30 метрів.  Під час кваліфікації було сонячно, спаринги проходили під дощем.

Також зазначаємо що основна боротьба за вихід на міжнародні змагання відбувається лише на дистанції 70 метрів.

Читайте такожУ Луцьку відбувся турнір зі змішаних єдиноборств ММА

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024